Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ITM 45


Autor Poruka

VANČI82

14.04.2008. 22:15

Imam 26 godina, visina 176 cm, težina 139kg. Pokušavala sam s raznim dijetama, najčešće bih i uspjela skinuti čak i 20 kila, što bi mi se u kratkom roku vratilo, sa još pokojom kilom više. Oduvijek sam krupne građe. Prije mjesec dana dijagnosticirana mi je bolest štitnjače HYPOTHYREOSIS ( možda je i duže imam, ali nisam baš često kod liječnika) Sad sam prvi put nakon 5 godina napravila krvne pretrage. Za sad dobro podnosim pretilost, tlak normalan, krvna slika normalna. Najveći mi je problem manjak tjelesne aktivnosti - radim sjedeći 10-12 sati za računalom. Nepravilna prehrana-dogodi mi se da u toku radnog dana ništa ne jedem, a kad dođem s posla prejedem se..Znam da je jedino rješenje povećanje tjelesne aktivnosti i smanjenje unosa hrane, ali me zanima da li postoje kakvi medicinski preparati da mi u tome svem potpomognu. Za Xenical i Reducil ovdje sam prvi put pročitala. Ima li netko i kakav režim prehrane - s obzirom da ja najbolje funkcioniram po dijeti gdje mi je točno određeno što, koliko, i kada smijem jesti, a da mi ni ne padne na pamet da uzmem nešto drugo. Bilo bi mi jako drago da mi se jave osobe sa sličnim iskustvima, bar za moralnu podršku... treba mi...

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

15.04.2008. 21:45

Rješavanjem hipotireoze biti će Vam se lakše boriti i sa Vašom pretilošću. Pročitajte malo odgovore na forumu, sličnih priča već možete naći i ovdje.
Kod Vas je indicirano i liječenje lijekovima (čak i kirurško) i mišljenja sam da bi bilo dobro da se javite u nadležnu ambulantu za liječenje pretilosti.
Osnove – prehrana i redovita tjelesna aktivnost su nužne tako da na to svakako morate obratiti pažnju.