Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BMI 41


Autor Poruka

aelis

24.04.2010. 19:50

Poštovani, lijepo molim pomoć. Imam 39 godina i BMI mi je 41. Pokušala sam sa svojim liječnikom opće prakse dogovoriti da me uputi u Centar za debljinu KBC-a Rebro (živim u Zaprešiću) ili bilo gdje da dobijem stručnu pomoć jer do sada sama nisam uspjela riješiti svoj problem suvišnih kilograma, ali njegov odgovor je uvijek da "nisam baš toliko debela" i neka izbacim kruh iz prehrane.
U posljednjih mjesec dana osjećam se dosta loše, stalno sam žedna, noću se budim zbog lupanja srca i svaka dva sata imam potrebu za mokrenjem, tijelo me stalno svrbi...
Mogu li bez uputnice liječnika opće prakse doći u taj Centar i dobiti pomoć?
Zahvaljuem na odgovoru!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

26.04.2010. 14:10

U svezi ambulante za pretilost uvijek se možete javiti bez uputnice ali u tom slučaju morati ćete platiti pregled zato bi svakako bilo bolje da Vam Vaš liječnik da uputnicu jer na nju imate pravo i definitivno postoji indikacija. Također, obzirom na simptome koje navodite trebalo bi napraviti pregled i laboratorijske pretrage, prvenstveno odrediti vrijednosti glukoze na tašte te po potrebi i OGTT (test oralnog opterećenja glukozom) i hormone štitnjače.

aelis

26.04.2010. 16:40

Zahvaljujem na odgovoru!