Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


debljanje nepoznatog uzroka


Autor Poruka

Pave

29.06.2006. 21:19

Poštovani,

visoka sam 1,73 i unazad 6 mjeseci sam imala 70 kg (malo previše-ali dalo se smršaviti da se htjelo!!) u to vrijeme sam počela piti Diane 35 koje su mi uzrokovale mučnine i dobila sam 1o kg unatoč smanjenom apetitu.nakon 3 mjeseca korištenja ukinute su mi. Nakon toga sam dobila još 5 kg sa tendencijom rasta. u zadnjih 3 mjeseca gubim apetit do mjere da ga više nemam. kks mi je oke, urin isto, urinokultura - zlatni stafilokok manje od 10 na 4, vaginalne infekcije BHS-om koje upravo liječim. u zadnje vrijeme jako slabo mokrim, ali i debljam se jako, bez da uopće mogu utjecat na to. Potrebu za jelom nemam tako da slabo jedem (mislim da u konc logorima su jeli više!happy). Zbog smanjenog mokrenja (iako pijem uvin čaj) nakuplja mi se mokraća najviše u trbuhu. Ujutro još nekako izgledam. popodne između 2 i 4 sam napuhnuta ko trudnica.
Mučio me neki osjećaj u bubrezima, ali kreatinin je 81, kreatinin (du) 11,5, klirens endogenog kreatinina 1,6 ukupni proteini 0,093. nalazi su odlični. što bi mogao biti uzrok debljanju i kome da se obratim?
Prije bi dala sve da nisam gladna, a sada me to zabrinjava!
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! Pave

Hrvoje Iveković, dr.med.

03.07.2006. 21:50

Draga Pave,

estrogeni potiču nakupljanje vode u organizmu. Stoga ne čudi da ste uz terapiju dobili 10tak kg. Napominjem da niste naveli razlog zbog čega je uveden lijek - te ako je posrijedi hormonalni poremećaj, nakupljanje tjelesne tekućine može se nastaviti i neovisno o lijeku. Stoga bih u Vašem slučaju prvo išao u tom pravcu (ginekološka obrada), jer evidentno je da je s bubrezima, kao glavnim organima za hoimeostazu tjelesnih tekućina sve uredu (barem prema nalazima koje ste navela)