Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


metabolizam


Autor Poruka

spori

02.07.2006. 00:28

Evo ovako mene jako zanima,imam 193cm i 110 kg znam da bih morao smršaviti ali mi se čini da imam spori metabolizam.Odem na dijetu vježbam sve šta treba za mršavljenje ali skoro ništa ni ne mršavim.Pa bih Vas pitao jel problem u mom metabolizmu ili nečem drugom??Što da napravim??

Hrvoje Iveković, dr.med.

03.07.2006. 21:56

Dragi spori,

za procjenu energetskih potreba, trebalo bi navesti dob i razinu vaše uobičajne tjelesne aktivnosti tijekom dana (jaka - fizički postao, srednja, slaba - uredski posao). Najbolje bi bilo učiniti pletizmografiju - pretragu kojom možete doznati koliki je udio masnoća, tj tekućina, kosti i mišića u vašem tijelu, i na koncu što je najvažnije vaš bazalni metabolizam, tj. koliko kalorija prosječno sagorijevate prilikom 24h. Tek tada mo
emo govoriti da li metabolizam spor ili nije. Pletizmograf je obično dostupan u pri prezentacijskim akcijama firme Roche, tel 0800-250-250)