Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijeta za mršave?


Autor Poruka

tanya16

22.01.2008. 14:50

srdačan pozdrav!
ne znam spada li moje pitanje u ovu grupu, ali nisam znala gdje drugdje da ga pošaljem.
Naime, moja je prijateljica doživjela velik stres prije nekoliko mjeseci, i počela brzo topiti kilograme, i gubiti apetit.
otada je izgubila menstruaciju, i sad trenutno teži 60kg a visoka je 1.80cm.
liječnica opće prakse, i ginekologinja su joj savjetovale da što prije "vrati" kilograme, ali uz gubitak apetita, to nije tako jednostavno. kojim bi se namirnicama ona mogla brzo udebljati? slatkiši, kruh, grickalice nisu preporučljivi jer nisu zdravi?
Unaprijed zahvalne..

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

23.01.2008. 17:40

ITM (indeks tjelesne mase) Vaše prijateljice je granično nizak a navodite i da je izgubila menstruaciju, da joj je apetit i dalje slab i da kilograme jednostavno topi. Ne znam koliko je stres bio jak ali nekoliko mjeseci moralo je biti dovoljno da se oporavi i prihvati novu situaciju zato on ne bi smio biti uzrokom svega što navodite.
Grickalice, slatkiši i kruh nisu rješenje već mislim da bi bilo vrijeme da se Vaša prijateljica obrati u najbliži centar za poremećaje u prehrani i tamo potraži pomoć stručnjaka.