Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pretilost 168/87


Autor Poruka

inna74

07.01.2008. 10:45

do prije 2 godine imala sam na 168 cm oko 63 kg i u od tada je sve počelo ići u plus kg...nedavno sam bila na 2 manje operacije i sve nalaze koje sam radila su idealni nemam kolesterol,trigliceride tlak 120/80 ali meni debljina smeta...obzirom da u rujnu idem na iVF i očekujem koš koji kg u plus od hormaona molim vas da mi preporučite nešto za smanjenje ovog viška....
Radim noćne smjene pa tad i jedem dosta nažalost...postoje li neke tablete za smanjenje apetita

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

23.01.2008. 17:40

Za početak bi Vam preporučila da prestanete jesti noću, odnosno da rasporedite obroke tako da unos kalorija ne bude veći na račun prirode Vašeg posla. To bi trebalo dati lijepe rezultate i kroz polagan gubitak kilograma koji je jedini i pravilan dovesti Vas do optimalne težine.
Što se tiče tableta za smanjenje apetita, one postoje i zovu se Reductil. S obzirom na Vaš ITM (indeks tjelesne mase) koji je 31 kg/m2 kod Vas je indicirana primjena lijekova za liječenje debljine no ovisno o Vašim prehrambenim navikama i ostalim bolestima i/ili stanjima od kojih bolujete to može biti Reductil ili Xenical. Ukoliko ste inače zdravi i ne uzimate nikakve druge lijekove (navodite da Vam je tlak uredan, masnoće da nisu povišene) mogli biste uzimati Reductil koji Vam može propisati Vaš liječnik. Tijekom 3-6 mjeseci možete očekivati gubitak od 5-6 kg, naravno uz umjerenu prehranu (1300-1500 kcal/dan) i tjelesnu aktivnost (barem umjerena aktivnost 30 min./dan). Tijekom uzimanja Reductila potrebno je kontrolirati tlak i puls koji ne bi smjeli značajno porasti.