Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dječja pretilost


Autor Poruka

jasna

21.05.2006. 22:27

Imam curicu staru devet godina koja ima 60-tak kila. Uputili su nas na endrokrinologiju ali tamo naručuju tek za tri mjeseca. Da li postoji negdje u Zagrebu privatni pedijatar endokrinolog ili kako brže skinuti djetetu kile?

Hrvoje Iveković, dr.med.

22.05.2006. 19:10

Draga Jasna,

za kvalitetniji odgovor potrebno mi je znati još i visinu djeteta, kako i način prehrane odnosno fizičke aktivnosti. Privatnih pedijatara ima u Zagrebu (npr. prof Konja Josip, Gotovčeva), ali da li ima privatih pedijatara endokrinologa - ne znam. Pokušajte pitanje uputiti na forum "Pedijatrija"
Ipak, ako ste naručeni za tri mjeseca, predlažem slijedeći "borbeni plan" - smanjiti 5-10% kilaže (dakle 3-6 kg) na načina da prehranu vašeg djeteta podjelite u 6 manjih obroka, s time da večera mora biti barem tri sata prije odlaska u krevet. Žitarice, svježe voće i povrće neka bude temelj prehrane, bijelo meso i riba također. Pizze, ćevapi, kolači, čokolada - zabranjeno.
Ako za tri mjeseca polučite uspijeh, dakle barem 3 kg - onda ste na dobrom putu Ako ne, tada se javite pedijatru.