Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


s teškim trudom ili?


Autor Poruka

nora

23.05.2006. 21:21

Kroz cjeli pubertet sam mučila se sa viškom kilograma,rodila dvoje djece i cjelih pet godina poslje dva poroda vaga je pokazivala 80,sad imam 36 god visoka 175kg i teška 64kg uz teška odricanja tu težinu zadrzala sam cjele 4 god nisam napomenula da trcim 5-6 km svako jutro,zdravo se hranim skoro minimalno a bjeli kruh za mene ne postoji,cim se malo opustim dobijm dva tri i onda mi se upali sos,u obitelji su mi svi stokilaši,da li bi trebala uzimat kakav dodatak prehrani za ubrzavanje metabolizma jer čim se opustim kilogrami se jednostavno ljepe?unaprjed hvala

Hrvoje Iveković, dr.med.

28.05.2006. 21:19

Draga Nora,

ako sam dobro shvatio imate 64 kg i visoka se 175 cm ? što znači da Vam je indeks tjelesne težine oko 20 kg/m2 ? što je idealno. Nastavite svoj ritam kao do sada i ne bi trebalo biti problema. Naime upravo su fizička aktivnost i prehrana najbolji i najprirodniji "ubrzavači" metabolizma, pa kod Vas nikakve druge dodatke prehrani ne bih preporučio.
pozdrav