Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gdje dogovoriti kirurško podvezivanje želuca?


Autor Poruka

željko

02.01.2006. 13:03

Imam 33 godine, 185 cm i 156 kg. Bivši sam sportaš i kilograme sam dobio nakon ozljede koljena tijekom 10 godina. Pokušao sam sa svim mogućim dijetama, išao sam i na akupunkturu itd...Akupunkturom i dijetom koja je išla uz to sam skinuo 16 kg u dva tjedna, međutim tijekom iduća 3 mjeseca sam sve nadoknadio i nastavio se dalje debljati. Zbog prirode posla jedem prilično nekvalitetno. Prije tri godine pretrpio sam upalu gušterače prouzročenu kamencima u žučnoj vrečici koji su mi nakon toga laparoskopski uklonjeni. Čitao sam o barijatrijskoj kirurgiji i čini mi se kao savršeno riješenje. Da li postoji neka privatna ustanova u RH koja radi barijatrijski kirurgiju, a ako ne možete li mi reći u kojim medicinskim ustanovama se ista obavlja, koji se pregledi moraju obaviti itd. Hvala!

Hrvoje Iveković, dr.med.

03.01.2006. 22:11

Pokušajte: Zavod za abdominalnu krirugiju, Klinika za kirurgiju, Klinički bolnički centar Zagreb (Rebro), Kišpatićeva 12, ili
Odjel abdominalne kirurgije, OB Sveti Duh

Standardna preoperativna obrada uključuje osnovne lab pretrage (SE, KKS; biokemija, urin), EKG, RTG srca i pluća i pregled/mišljenje interniste.

Željko

09.01.2006. 22:32

Hvala na odgovoru! Ako bi mi još mogli reći da li će na procijenu o tome da li sam podoban za barijatrijsku kirurgiju utjecati i to što sam imao upalu gušterače prouzročenu žučnim kamencima. Puno hvala!