Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


imam li potrebu za xenicalom?


Autor Poruka

anamarija

27.05.2006. 19:32

poštovanje!
imam 21 godinu, visoka sam 1.58 i teška 62kg. zanima me imam li "pravo" na Xenical, tj. hocu li naici na negodovanje ako ga zatrazim od svoje doktorice, s obzirom da nisam osobito rizicne tezine?
zapravo, tek sam na ovim stranicama saznala za gore navedeni lijek, pa me zanima kada se on moze/treba koristiti i ima li kakavih posebnih upozorenja ili naputaka uz njega?
hvala

Hrvoje Iveković, dr.med.

28.05.2006. 23:05

Draga Anamarija,

Obzirom na Vaš indeks tjelesne težine, koji je praktički idealan (24 kg/m2), te dob, medikamentozno liječenje debljine u Vašem slučaju nije indicirano (nemate "pravo" na lijek, i vjerojatno ćete naići na negodovanje Vaše doktorice). Neka Vas to ne smeta, premladi ste i "previtki" da bi razmišljali o lijekovima. Koncentrirajte se rađe na pravilnu prehranu (više voća i svježeg povrća dnevno, izbjegavjate kruh i slastice, pije 2 litre vode na dan) te bavite se fizičkom aktivnošću 4-5 x tjedno. Iznenadit ćete se rezultatima!
pozdrav!