Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ITM 35


Autor Poruka

mare1111

17.03.2010. 02:20

mislim da je kranje vrijeme da poduzmem nešto.Ništa mi nije pomoglo,pa mislim da bi se trebala nekome obratiti za pomoć.Nisam znala da se debljina smatra bolešću,pa ni da postoji ljek za to.Mislila sam debel si,puno jedeš i nemožeš to kontrolirati,neznam u čemu je moj problem i treba mi pomoć.ovu kilažu(128) imam već 5 godina.osjećam se dobro imam snage i stvarno mogu raditi sve.Znalo se dogoditi da i izgubim nekoliko kg,koje nisu,dok sam ih vratila prelazile ovo što sada imam.Recite mi kome da se obratim za pomoć?

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

06.04.2010. 23:20

Za pomoć se možete obratiti u ambulantu za pretilost u najbližem gradu u kojem ona postoji (u Zagrebu ih ima i u više bolnica), no za početak možete puno učiniti i sami o čemu je bilo dosta govora na ovom forumu. Dakle ukratko najmanje ½ sata fizičke aktivnosti na dan uz redovito uzimanje 3 glavna + ev. 2 međuobroka koji kalorijski ne prelaze ukupno 1300 – 1500 kcal. Izbaciti slatko, gazirana pića, sokove te unositi dovoljno voća i povrća. Uz to je moguće uključiti i Xenical a 120mg 3x1 tbl. ukoliko nemate kontraindikacija. Cilj je 1-2 kg mjesečno, u početku je moguće nešto brže no nikako ne više od 1 kg/tj. Sve u svemu morali bi promijeniti svoje navike i smršaviti ukoliko se i dalje želite osjećati zdravo, imati snage i raditi sve. Sretno