Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ja i moja dijeta


Autor Poruka

Bvlgari

01.12.2009. 23:20

Lijep pozdrav, moram vas pohvaliti za ovako koncipiran forum i općenito čitav portal cybermed... Kao i svi na ovom topicu imam od puberteta problema sa debljinom... Ljetos sam trčala svaki dan po 5km, pazila malo na prehranu i izgubila 5kg, te ucvrstila tijelo.... Kako je došla zima izmislila sam sama sebi dijetu... Jedem par jabuka ili nekog drugog voća dnevno, tu i tamo konzumiram mlijecne proizvode, jednom tjedno se nagradim ruckom, obično ubacim kuhano meso ili ribu... Pijem vitamine.... Dijeta traje mjesec i pol, imala sam 85kg na visinu od 177cm, sad imam 72kg... Moja laicka presumpcija je da je to previše za tako kratak rok, ali nisam se vagala od početka dijete pa nisam znala... Imam motivaciju za nastavak jer svi poznanici su rekli prvo kad su me vidjeli da sam smrsavila puno.... Mislim i ja vidim, imam koscatu gradju, jake bas kosti a SAD ih mogu prebrojati.... No ono sto me uplasilo je današnja zgoda , inače sam pusac, kutiju dnevno sam pusila, da bi se danas poslije jedne cigarete doslovce onesvijestila, zamracilo mi se pred očima samo i bum...:S

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

07.12.2009. 15:20

Super al sada stanite.
Zdravo mršavljenje je 1-2 kg/mj, maksimalno do 4 kg a Vama s obzirom na tempo sigurno nedostaje svega (ugljikohidrata, masti, proteina). No 13kg/mj čini mi svejedno previše i trebalo bi odrediti barem osnovne lab. pretrage. A Vi počnite jesti jer ovako ćete se dovesti u situaciju da jednom kada prestanete sa dijetom i vrlo mala količina hrane dovesti će do porasta težine. Trebate barem 3 obroka u kojima će biti zastupljene sve namirnice. Sa aktivnošću svakako nastavite. A što se pušenja tiče mislim da Vam ne treba naglašavati da to baš i nije zdrava navika, štoviše.