Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Je li Xenical neophodan?


Autor Poruka

Jasmina

25.05.2006. 07:54

Imam 35 godina, 2 djece, 162 cm visine i 90 kg. Nisam imala nikakvih problema sa težinom do drugog poroda (nakon prvog poroda težila sam 58 kg). Nakon drugog poroda imala sam 82 kg i u narednih 8 godina dobila još 8 kg do današnjih 90 kg. Nekoliko sam puta pokušavala skinuti kilograme raznoraznim beskorisnim dijetama ali potpuno bez većeg uspjeha i dugotrajnog učinka. Ženski dio moje obitelji (majka 160 cm-95 kg i sestra 156 cm-70 kg) je sklon debljanju. Posljednjih mjeseci počela sam osjećati zdravstvene tegobe zbog pretilosti-bole me križa, noge i zglobovi. Odluka je donesena - promijenit ću način prehrane i način života, trajno i doživotno. Svjesna sam da je jedini način vraćanja stare vitalnosti organizma i životnog veselja doživotna promjena. Je li za uspjeh u mom slučaju nužan Xenical (nisam pobornica lijekova)? Kome se javljam u slučaju da ga odlučim koristiti-svojem liječniku opće prakse ili nekom drugom? Je li rizično koristiti anti-baby pilulu Yasmin sa tako prekomjernom tjelesnom težinom i mojim godinama (nikada nisam bila pušač)?
Puno hvala, Jasmina

Hrvoje Iveković, dr.med.

28.05.2006. 21:33

Draga Jasmina,

Vaš indeks tjelesne težine od 34 kg/m2 zaista upućuje da biste mogli imati zdravstvenih tegoba vezano za debljinu, i kod Vas je zaista debljinu potrebno liječiti lijekovima. Ali nemajte brige ? te lijekove ne pijemo do kraja života.
Ideja liječenja debljine jest izgubiti 5-10% kilaže u tri mjeseca ( u Vašem slučaju 5-9 kg), a tijekom tri mjeseca dok ste na lijekovima, "naučila" bi ste se zdravoj prehrani, principe koje bi trebalo usvojiti i pridržavati se doživotno.
Detalje možete doznati na besplatnom "info line"-u Xenicala 0800-250-250.
pozdrav