Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


još jedan(tj. jedna ) endomorf


Autor Poruka

milaaa

08.02.2007. 14:45

William Sheldon je pogriješio kada je zaključio da su endomorfi opušteni, veseli....

Da, tako je... I ja imam problema sa viškom kilograma i to malo većim (jedno 20-setak kg).
Naime imam 19 godina 178 centimetara i 85 kilograma....
Uvijek sam bila "malo" jača (recimo to na lijep način) ali kada sam se vratila iz Amerike, gdje sam išla jednu godinu u srednju školu, taj višak je postao huge problem.
Inače u svojih 19 godina, više od tisuću puta sam pokušavala razne dijete, čak sam se izgladnjivala, ali sam takav (slab) karakter da bi uvijek nakon tjedan/ dva odustala.
Moj problem je još veći što imam sestru manekenske građe, a i svi ostali u obitelji su "normalni" ...
Mislim da moj problem više nije samo u debljini već i u mom psihičkom stanju koje je uzrokovala baš debljina...
Razmišljam da počnem uzimati neke lijekove iako se bojim (čitala sam o smrti Talijanke koja je uzimala neki lijek za mršavljenje)... Molim Vas dajte mi neki savjet, samo nemojte reći da povećam fizičke aktivnosti ,jer jesam na maximum ,a rezultata nema....

Iz dana u dan tonem sve dublje i često mislim da ovakva nisam vrijedna živjeti =( .....

Hrvoje Iveković, dr. med.

18.02.2007. 21:20

Vaš indeks tjelesne težine ukazuje na prekomjernu tjelesnu težinu - ne i debljinu, pa lijekovi ovdje zaista ne bi imali smisla (pretpostavljam da ne bolujete od dijabetesa). Također, bojim se da tvrdnje tipa "20 kg viška" više govore o vašoj percepciji vlastitog tijela, nego što je "debljina" kod vas zaista fizički problem.
Stoga prije bilo kakvog promišljanja o mršavljenju - razmislite o ciljevima i planovima. Kod vas gubitak od 5 kg smješta vas u grupaciju normalnu uhranjenih ljudi. Stoga za ovu godinu nek to bude cilj - 5 kg manje a ne 20!
Vezano za fizičku aktivnost - preporuča se barem 40 min dnevno. Nadam se da to nije vaš maksimum...ako ustrajete nagrada će biti prava!