Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako dalje?


Autor Poruka

valentinaal

18.01.2008. 16:05

Visoka sa 16cm i imam 72 kile.
Imam dvoje dijece i sada nakon skinutih dvadeset kila ostalo mi je još viška koje nikako da skinem.
Bila sam na Un dijeti i uz nu sam skinula od onih 20, 9 kila
Svako jutro trcim i od drugog mjeseca krecem ponovno u teretanu.
Još jedan problem imam sa koljenima, imam slabo podmazivanje pa mi se tako i ćašice više troše.
Interesira me koliko bi još trebala skinuti kila, na koji naćin, jer ni redukcijom hrane a ni vježbanjem nikako da krene.

valentinaal

19.01.2008. 02:15

samo mali ispravak, visoka sam 162cm.

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

23.01.2008. 17:40

Gornja granica zdrave težine za Vašu visinu je 63 kg stoga bi bilo dobro da skinete još koji kilogram. No navodite da ste već skinuli 20 kg što s obzirom na dijetu koju navodite sumnjam da je bilo kroz 10-12 mjeseci što bi bilo optimalno. Zdravo mršavljenje je 2 kg/mjesec jer tako organizam može primiti sve što mu treba (energiju, minerale, vitamine, …) i polagano trošiti suvišak masnog tkiva koji se je nakupio u organizmu. Kako ne znam koliko je prošlo od tog značajnog mršavljenja nisam do kraja niti sigurna zašto kilograme ne gubite. U svakom slučaju nakon takvih jakih redukcijskih dijeta potrebno je prvo oporaviti organizam i pokušati ne dobiti ponovno na težini (zato je dobro da i dalje imate redovitu tjelesnu aktivnost). Nakon tog perioda kilograme ćete gubiti ako više energije trošite nego što uzimate. Dakle ako je relativno kratak period prošao od kada ste bili na dijeti malo se strpite i kao cilj postavite održavanje sadašnje težine a zatim kretanjem i balansiranom prehranom s ne manje od 1100-1300 kcal/dan tijekom par mjeseci pokušajte izgubiti ovaj višak koji Vam je preostao. Uopće ne sumnjam da možete uspjeti no ne žurite se, sve suvišne kilograme niste niti dobili kroz par mjeseci.

valentinaal

29.01.2008. 22:40

vidim da sam krivo upisala.
nakon prestanka dojenja dakle od 2006. u godinu dana sam skinula 20kg. do 2007.
a sa dijetom samo 9 jer je se nisam stalno pridržavala
evo sada je prosla druga godina i ja sam jos uvijek na istoj kilaži tu cijelu 2007. g.
već mjesec i po trćim svako jutro po 15 min. i od 1.2. krećem u teretanu (trćanje neću izbaciti)
počela sam piti zeleni čaj, ne pušim i ne pijem alkohol, ne jedem masnu hranu.
jedina mana koju imam a velika je to je čokolada, jednostavno neznam kako prestati, jer nakon što sam prestala pušiti prije 5g. cigaretu sam zamijenila sa čokoladom.
evo nadam se da sam sada malko bolje objasnila.
puno vam hvala na trudu!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

08.02.2008. 12:55

Kao što sam Vam već i navela računica je uvijek ista - kilograme ćete gubiti ako više energije trošite nego što uzimate.
I sami prepoznajete da bi čokolada mogla biti problem ako je konzumirate redovito i u značajnim količinama. Naime 100g čokolade sadrži gotovo polovicu kcal koje bi trebali dnevno ako i dalje želite gubiti na težini. Naravno, ona nije zabranjena namirnica no morate biti svjesni da je jako, jako puno trčanja potrebno da se potroši 100g čokolade, 1h ili čak i više ovisno kojim tempom trčite i koju čokoladu jedete.
Dakle ili smanjite čokoladu ili još pojačajte svakodnevnu aktivnost i kilogrami će opet krenuti prema dolje.