Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć?


Autor Poruka

bubara

23.01.2008. 23:05

Imam 30 godina. Visoka sam 165 i imam 112.8 kg. Imala sam do nedavno 121.5 kg ali sam to dijetom i vježbanjem uspjela malo smanjiti.. Koji bi bio najbolji način da smanjim tjelesnu masu? Na koji način se mogu dobiti lijekovi za mršavljenje i od koga (kome bi se trebala obratiti)? I dalje namjeravam jesti zdravije i baviti se tjelesnom aktivnošću. Pokušavam ostati trudna što natravno ne uspjeva zbog poremećenih tj. predugih ciklusa,a danas mi je na color doppler uzv utvrđeno i da imam multicistične jajnike. Hvala na odgovoru!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

08.02.2008. 14:30

Jedini način da smanjite tjelesnu težinu je da trošite više kalorija nego što ih unosite a najbolji način da to postignete je promjena životnih navika – redovita, balansirana, niskokalorična prehrana i redovita tjelesna aktivnost koji će dovesti do postupnog gubitka (koji je jedini zdrav) i kasnijeg lakšeg održavanja postignute težine. S obzirom na Vaš ITM (indeks tjelesne mase) koji je 41,43 kg/m2 kod Vas je indicirana primjena lijekova za liječenje debljine no ovisno o Vašim prehrambenim navikama i ostalim bolestima i/ili stanjima od kojih bolujete to može biti Reductil ili Xenical. Uz navedene lijekove tijekom 3-6 mjeseci možete očekivati gubitak od 5-6 kg, naravno uz umjerenu prehranu (1300-1500 kcal/dan) i tjelesnu aktivnost (barem umjerena aktivnost 30 min./dan) sa kojima ste već i krenuli. Kako bi mršavljenje bilo nadzirano od stručnjaka za problem pretilosti preporučila bih Vam da se javite u ambulantu za liječenje pretilosti u najbližem medicinskom centru.