Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kako je najbolje poceti?


Autor Poruka

tatjanae

20.04.2007. 14:05

Postovani,

Moj problem je veliki visak kilograma koji nosim godinama (cak iz osnovne skole). Trenutacno sam na 110kg i 172 cm visine u 39. godini , 2 mjeseca nakon poroda. U trudnoci sam dosegla tezinu od 118kg, trudnoca bez komplikacija i kilogrami koje sada imam su upravo ono sto sam imala kada sam ostala u drugom stanju.

Interesira me da li mogu vec sada pokusati promijeniti prehranu i pokusati izgubiti barem dio viska kilograma iako dojim. U trudnoci sam bila na prehrani od 1800 kalorija kako ne bih dobila jos vise na tezini. Da li bih mogla i sada biti na toj vrsti prehrane (za trudnice-dijabeticarke). Inace za sada nemam ostalih zdravstvenih problema (ali bih htjela da tako i ostane) samo sam u 24 godini operirala zuc. I zeljela bih konacno prekinuti ovaj zacarani kruh potrage utjehe u hrani i ubacivanje hrane bez osjecaja gladi vec samo zbog tog okusa u ustima. Dodatni motiv mi je sada moja djevojcica ali vec sam pocela primjecivati da se vracam starim navikama.

Molim Vas savjet kako za sada mogu poceti (s obzirom na dojenje) i koji bi tempo bio idealan za mene.

Hvala.

Tatjana

Hrvoje Iveković, dr. med.

03.05.2007. 09:35

Prvo čestitke na uspiješnom porodu i prinovi u obitelji!
Tijekom laktacije (dojenja) ne bih preporučio farmakoterapiju, a ne vjerujem da ćete imati previše vremena za ozbiljniju fizičku aktivnost. Stoga nastavite s sa započetim režimom prehrane (za dijebatičare). Kada završite s dojenjem javite se radi projcene stanja i eventualnog daljnjeg režima prehrane i fizičke aktivnosti, te eventualno farmakoterapije.