Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kilice


Autor Poruka

jaca123

18.01.2008. 16:10

Lijep pozdrav!
Imam 29 godina, 176 cm i 87 kg nakupljenih u dvije trudnoće. Prije sam imala oko 65 kg, mada se zaista cijeli život borim s kilama i idem malo gore, pa dolje. U drugoj trudnoći sam prešla 100 kg, pomalo skidam kile ( rodila prije 1 god.) Sa dijetom sam došla do 79 kg, a sad se opet vraćam nazad. Problem je loša prehrana, nikako se othrvati slatkišima, kolačima, kruhu. Ne volim povrće ni voće..kući sam i ne krećem se..

Nemam energije i mislim da mi je zdravlje ugroženo. Imam manjak željeza, povišen kolesterol, niski tlak (štitnjaču u redu ), slabu cirkulaciju..

Probala bih sa reduktilom, uz dijetu, zanima me Vaše mišljenje?
Htjeli bi još jednu bebu, jednom happy da li je reduktil opasan? Hvala na odgovoru.

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

23.01.2008. 17:40

Mislim da rješenje svojih problema znate i sami jer ste probleme prepoznali. Dakle nema skidanja kila uz lošu prehranu i bez kretanja a polagani gubitak koji ste uspjeli postići je jedini pravi način. Stoga naoružajte se strpljenjem i voljom te polagano promijenite svoje loše navike. To je vrlo teško ali jedino na taj način ćete postići zdravu i lijepu liniju te je kasnije i održati. Gornja granica zdrave kilaže za Vas je 74 kg – već ste jednom bili blizu i upornošću to možete ponovno postići a ako stvarno promijenite navike onda ćete kilažu i održati (što nažalost prošli put niste uspjeli).
S obzirom na Vaš ITM koji je 28 kg/m2 primjena Reductila kod Vas nije indicirana i ja bi Vam sugerirala dijetu i kretanje odnosno promjenu Vaših loših navika.