Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kolika je moja idealna težina


Autor Poruka

desertrose

13.09.2006. 22:00

Poštovani !

Eto da vam se javim kako sam i obečala. Naime pošto nije išlo mršavljenje pomoću Xenicala pokušala sam sa tkzv. Un dijetom u kojoj se odvajaju namirnice.Eto sada se napokon mogu pohvaliti rezultatima! Krenula sam na tu dijetu 28.07. ove godine sa 81 kg težine a sada imam 71 kg. sada me zapravo zanima koliko bi ja trebala težiti na visinu od 174 cm? I dali smatrate da je ta dijeta u redu ili ipak ima neki nedostatak?

Unaprijed zahvalna i srdačan pozdrav

Hrvoje Iveković, dr. med.

22.09.2006. 23:45

U medicini koristimo index tjelesne težine koji se izračunava na način da se podjeli tjelesna težina (kg) s kvadratom visine (m). Prema podacima Vaš index tjelesne težine iznosi 23,5 kg/m2 (71 kg/1,71m x 1,71m) što je idealno.
Un dijeta predstavlja u nas popularan redukcijski režim prehrane koji ne ograničuje količinski unos namirnica, ali traži njihovo striktno odvajanje prema danima (jedan dan meso, drugi dan voće, treći dan ugljikohidrati). Kratkoročno se rezultati vidljivi, ali na duži rok (više od 2 godine) nema preciznih podataka.

Pozdrav

Hrvoje Iveković, dr. med.