Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prehrana


Autor Poruka

sara

07.07.2006. 13:29

Zanima me Vaše mišljenje o prehrani gdje se odvajaju nammirnice tj.ugljikohidrati i proteini.
Ja zadnjih 2 mj doručkujem samo voće (do 2 komada npr.jabuke ili breskve),ručam oko 12:30 povrće i salatu sa malo tijesta,riže ili krumpira a večera je najkasnije u 18:00 neko meso,jaja i sir ili riba sa povrćem ili salatom.Nekada promjenim ručak i večeru a nekada (ovisno o stanju u frižideru)za obadva obroka jedem jednu vrstu hrane.
Količine su u granici normale (pokušavam ne pretjerati sa tjesteninom i krumpirima).Slatko si priuštim nešto stvarno malo i najviše 2x tjedno.
Smršavila sam oko 4 kg u mjesec dana.Dobro se osjećam iako ima dana kada sam jako gladna pa ubacim između obroka jogurt ili voće,ali pročitala sam par negativnih komentara za tu prehranu (kao da nema dokazano djelovanje).Zanima me Vaše mmišljenje i eventualno iskustvo!
hvala

Hrvoje Iveković, dr.med.

12.07.2006. 22:35

Zaista nema znanstvenih dokaza (barem ne koliko je meni poznato) koji bi išli u prilog poboljšanom mršavljenju putem odvajanja proteina i ugljikohidrata u prehrani. Međutim, ne zamarajte se s time; bitno je da ste zadovoljna rezultatima, te da se osjećate dobro! Bravo i želim Vam da ustrajete u vašim naporima!