Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


montignac?


Autor Poruka

andreja

21.02.2006. 09:12

molim misljenje o ovom nacinu prehrane, posebno me zanima moze li ikako pomoci 'prevenciji' dijabetesa i reguliranju rada gusterace?

Hrvoje Iveković, dr.med.

21.02.2006. 20:49

Općenito gledano, svaki način prehrane koji vodi redukciji prekomjerne tjelesne težine svakako pridonosi prevenciji dijabetesa i reguliranju rada gušterače. Tako će i svaka redukcijska dijeta ? prehrana u zoni, po krvnim grupama, atkinsonova, south beach...- pa i montignacova prehrana dati svoj doprinos.
Ipak, kako sve stvari imaju i svoju "tamniju" stranu, valja istaći da je obzirom na relativno ograničen unos žitarica, moguća pojava nedostatka vitamina B. S druge strane, Montignacova prehrana izdašna je u unosu proteina, metabolizam kojih "zakiseljuje" organizam, što se očituje u pojavi ketonskih tijela.
Osobno, kada bih morao birati Montignac ima smisla, napose u prvoj fazi, i ako se striktno provodite uputa, nema sumnje da ćete uspijeti skinuti suvišne kilograme. Kasnije bih se pazio da ne "vratim" kile na način da se počnem baviti fizičkom aktivnošću 30 min dnevno.
Sretno!

andreja

22.02.2006. 12:36

puno hvala na brzom odgovoru happy