Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje


Autor Poruka

Ogi

25.05.2006. 08:21

Poštovani,
Visoka sam 162cm i imam u nazad dvije godine 47-49kg.Imam 30godina i jedan porod iza sebe,( prije dvije godine i dva mjeseca).
Na porod sam išla sa70kg,već na izlazu iz bolnice poslije 9dana 59kg i u dva mjeseca 47kg.Moram napomenuti da sam se strašno živcirala jer navodno sa djetetom nešto nije bilo u redu(na sreću sve je ok) na kraju moje pitanje je da li sam premršava? Svi mi oko mene govore da izgledam strašno mršavo ali iskreno ja to ne vidim kada se pogledam u ogledalo već kada bih si nešto htjela kupiti (vel 34)a i to mi zna biti široko. Nisam opterećena i nemislim da je mršavo lijepo čak naprotiv.
Recite mi molim Vas da li se trebam koliko i kako udebljati? Inače jedem kad sam gladna pa makar to bilo u ponoć ali stalno sam na nogama.
Lijep pozdrav!

Hrvoje Iveković, dr.med.

28.05.2006. 22:35

Draga Ogi

Vaš index tjelesne težine od 18 kg/m2 je graničan, ali još uvijek u gabaritima normale ? ako nemate subjektivnih simptoma, i ako je sa štitnjačom ( kod doktorice provjerite hormone štitnjače -TSH, T3, T4) sve u redu ? vjerojatno je da ste "mršavica" po konstituciji. Nema razloga brizi ? opustite se i uživajte u Vašem majčinstvu!

pozdrav