Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


porukica


Autor Poruka

Bubamara

24.05.2006. 01:22

Dobar dan! happy
Imam 20 godina, visoka sam 165, težim 82kg! Pred mjesec dana bila sam teža za točno 9kg. Uvela sam velike promjene u životu. Zdravu hranu, puno tekućine, puno kretanja... U zadnje vrijeme počinjem primjećivati kako uživam gledajući druge kako jedu. Njih smatram slabima dok sam ja u toj situaciji karakter, nepobjediva jer ja samo gledam! NAPOKON imam snage reći ne hrani! Neopisivo uživam u tome! Osjećaj gladi postao je odjednom božanstven. Ako ne zaspim gladna uslijedi razočaranje jer, očito, "previše" sam jela tokom dana.. Ne gadi mi se hrana, uživam u svakom zalogaju ali isto tako uživam u osjećaju gladi. Imam li problem? Da li se trebam obratiti psihologu ili nekom drugom stručnjaku? Da li su uopće moja razmišljanja u okvirima normalnog? Isto me tako zanima koliki je preporučljiv gubitak težine mjesečno, tjedno...? Da li pretjerujem i time ugrožavam svoje zdravlje?

Dubravka

25.05.2006. 20:44

Bubamaro bok!
Prije svega svake pohvale za tebe!!! što si uspijela tako lijepo smršaviti. Samo mi reci kako jer i ja mučim muku sa KILOGRAMIMA. Ja sam na drugoj kutiji xenicala i nema baš nekih pomaka...

Hrvoje Iveković, dr.med.

28.05.2006. 21:27

Draga Bubamara,
Vaš dosadašnji uspijeh zaslužuje iskrene čestitke, ali budite oprezna. Preporučljiv gubitak kilaže u medicinskom mršavljenju iznosi 1,5 do maksimalno 2 kg mjesečno.
Takđer, nemojte se opterećivati ako "ne zaspete gladna", a pogotovo nemojte si pripisvati osjećaj krivice! "uživanje u gladi", osjećaj krivice "ako ne zaspete gladna" mogao bi Vas dovesti u drugu krajnost a to je anoreksija!
Stoga, uvela ste disciplinu u ponašanju ? vezano za obroke i fizičku aktivnost ? i samo se toga držite. Ako koji put i "zgriješite" ? nema veze, neka kamen baci ona/j koji je bez grijeha!
pozdrav

Draga Dubravka,

kako nema uspjeha? Pridržavate li se preproučene prehrane vezano za Xenical? Kakva je vaša fizička aktivnost?

Dubravka

29.05.2006. 21:18

Srdačan pozdrav
Neznam što da mislim... sada sam na 300-500 kcal dnevno a smršavila sam samo 1,5 u mjesec i pol. Stvarno neznam u čemu je problem?
Ja još uvijek ne odustajem ali neznam do kada ću tako jer mi je xenical malo preskup. Da su neki rezultati vidljivi možda bi mi bilo lakše a ovako neznam.. a prvenstveno želim smršaviti jer moram na operativni zahvat kralježnice. Fizička aktivnost je redovita.

Hrvoje Iveković, dr.med.

30.05.2006. 09:47

Molim Vas da mi javite osnovne antropometrijske parametre: Vašu visinu, težinu, dob. Hvala
Medikamentozno liječenje debljine se prekida nakon 12 tjedana ako se ne postigne barem 5% kilaže. Budite strpljiva - ako je dijeta zaista hipokalorična kako ste navela, nema šanse da ne polučite uspijeh.
Pijete k tomu puno tekućine (barem 2 litre dnevno), te barem 30 min dnevno hodajte.

pozdrav

Dubravka

30.05.2006. 21:19

Poštovani...
Visoka sam 174, sada imam 80 kg i imam 25 godina. Sada već tri dana ne uzimam xenical iako ga imam već jedem kuhano povrće, te sirovo voće i povrće i vaga mi pokazuje 1 kg manje. Neznam dali je to samo tekućina ali mislim da će to biti učinkovitije, zapravo mislim da mi xenical nije trebao jer inače ne jedem masnu hranu već samo onoliko masnu koliko je prirodno. Osim što meso jedem isključivo čisto ili pileće bijelo ili juneći kuhani but.
Možda sam usporila svoj metabolizam raznim dijetama jer sam pokušavala smršaviti. Inače sam jako uporna i ne odustajem. Ne pijem gazirana pića zbog celulita tako da doista pazim no mislim da će sad ipak krenuti.

pozdrav

Hrvoje Iveković, dr.med.

30.05.2006. 21:44

Vaš index tjelesne težine od 26,24 ne ukazuje na debljinu kao dodatni čimbenik rizika za zdravlje, pa lijekovima zaista kod Vas nije ni mjesto - stoga slobodno izostavite Xenical.
Nastavite hipokaloričnu prehranu, (mada bih preporučio 1000-1200 kcal obzirom na dob) i nađite 30 min dnevno za vježbanje. Sretno i pohvalite se svojim rezultatima za 3 mjeseca!