Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pretilost i ostalo uz nju


Autor Poruka

Staky

21.05.2007. 15:10

Poštovani!
Imam sina od 11 godina, i bili smo u ambulanti za pretile. Trebao bi smršaviti 8 kg otprilike.
Sada, uz pretilost ima mi povišene trombocite u krvi te su mu povišeni i Kloridi u znoju. Uz to ima i masnu jetru. to sa masnom jetrom još uvijek nije znak za uzbunu već početak. Nadalje, ustanovljen nam je i Gerb - kiselina mu se vraća.

sada me interesira pošto smo na dijeti da li smijemo uzimati i neki lijek protiv pretilosti. Vidim da se spominje Reductil , te da li trebamo uz ove sve simptome na nešto posebno pripaziti ?
Zahvaljujem

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

11.12.2007. 10:25

S obzirom na dob Vašeg sina ne bih preporučila lijekove. Reductil koji spominjete nije indiciran u osoba mlađih od 18 godina a Xenical u djece mlađe od 12 godina.
S obzirom da ste već bili u ambulanti za pretile vjerojatno ste upoznati sa promjenama u prehrani koje je potrebno učiniti. Naravno ne smijete zaboraviti na tjelesnu aktivnost – uključite ga u neki sport, planinarite s njim, pronađite aktivnost koja će ga veseliti (a i Vas) a kroz koju će moći potrošiti kalorije. I budite strpljivi, uz relativno mali gubitak težine u kg kroz period intenzivnijeg rasta koji kod njega slijedi postići će te odlične rezultate.