Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trebam strucnu pomoc


Autor Poruka

Glory

19.05.2007. 02:25

Dobar dan!

Ovako, 17 mi je godina, kao mali bio sam jako debeo i tek prije godinu dana me je to pocelo muciti i stvarno sam si zatupio bio u glavu da moram smrsavit.
Izgladnjavao sam se, puno sam citao o ubrzanju metabolizma,o zdravoj prehrani i o svemu. Poceo sam se bavit vjezbama ( aerobnim recimo biciklizam) gdje ga prakticiram 2 puta na dan po 30 minuta ujutro i navecer srednjim-brzim tempom.

Nego, moj problem je taj nakon sta sam za samo 2 mjeseca disciplinom i izbacivanjem šećera,sveg junk-fooda i svakakvih sokova , bijeli kruh sam zamjenio crnim itd. Zapravo jako radikalnu promjenu sam napravio i jako puno smrsavio u 2-3 mjeseca.

Sad imam 17 godina,180 cm i 71 KG. Po meni je to dobra tezina i osjecam se dobro ( iako bi morao jos malo misice dobit ali za to imam plan ). Uglavnom osjecam se malaksalo odkad sam smrsavio i promjenio nacin prehrane, nisam vise "isti" nemam toliko energije, malo sam zivcaniji, stalno mislim o hrani i kad trebam jest da bude pravilni razmak, jedem jedino kad si "dopustim" i kad mislim da je za to vrijeme, isto tako nikakvu slasticu nisam pojeo vec pol godine.

Stvar je u tome da je u meni nekakav "strah" da ce se kile vratiti ako malo pojacam unos hrane, a kao dodatak prehrani uzimam jedino Supradyn vitamine. Mislim da je moj problem sada na psiholoskoj razini, jer isto nekad imam "faze" kad opet mislim da sam debel i tako.

Unaprijed hvala!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

11.12.2007. 10:25

Prvo da ti se ispričam što ti tako dugo nitko nije odgovorio. Sorry
Prošlo je već dosta vremena od kada je pitanje pisano i ako i dalje imaš problema na psihološkoj razini (što si dobro zaključio) ne bi bilo loše da se obratiš svom liječniku koji će te poslati u najbliži centar koji se bavi problemima poremećaja u prehrani. Nije dobro biti debeo ali previše si mlad da bi ostatak života bio opterećen prehranom, kalorijama, imao faze a osim toga redukcijama koje navodiš možeš si ozbiljno narušiti zdravlje.
Kilaža koju navodiš je za tvoju visinu normalna, čak i malo manja od idealne, ne zaboravi.