Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


reductil


Autor Poruka

bipsy

18.10.2009. 04:35

Imam 22 godine, i gotovo cijeli život vodim borbu s kilogramima, pogotovo u zadnje dvije sam se jako udebljala. Visoka sam 162cm i teška 91kg (prije tri mjeseca imala sam 98kg, ali sam uspijela bez dijete skinuti 4kg). Zamolila sam svoju doktoricu da mi prepiše Reductil, budući da mi je BMI veći od 30, ali nije htjela, nego mi je rekla da odem endokrinologu na pregled u Zagreb. Budući da studiram, radim i živim 100km od Zagreba, jednostavno nemam vremena otići na taj pregled. Stoga sam otišla u ljekarnu i sama bez recepta kupila Reductil i u 6 dana sam skinula 3kg (i tako došla na 91kg), s tim da već neko vrijeme idem na aerobik 2 puta tjedno po sat vremena,
Reductil popijem ujutro natašte, odmah poslije doručkujem (pretežno voće), uopće ne osijećam glad preko dana, ali se prisilim ručati oko 3-4 poslijepodne (uglavnom nemasno i bez kruha) i poslije ništa.
Zanima me koliko je kg zdravo skinuti i u kojem vremenskom razdoblju. Ja bih željela doći na kilažu od 65-70kg,
Strah me je yo-yo efekta.

Unaprijed se zahvaljujem!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

02.11.2009. 11:25

Postoje određenja stanja i bolesti u kojima je Reductil kontraindiciran, odnosno u kojima su potrebne mjere opreza stoga nije baš najmudrije uzimati ga samoinicijativno. Razumijem Vaš problem no možda bi bilo dobro da ili porazgovarate sa svojom liječnicom i uputite ju da uzimate Reductil kako bi ona procijenila da li je on za Vas siguran ili nam navedete bolujete li od čega i uzimate li neke lijekove, koliki Vam je tlak.
Malo ste prebrzo počeli gubiti na težini, cilj bi bio postupni gubitak 1-2 kg/mjesec i da tijekom 1-1.5 godine smršavite do željenih 65-70 kg.
Tako ćete moći zdravo mršaviti, promijeniti prehrambene navike i kasnije lakše održati postignutu tjelesnu težinu te smanjiti mogućnost ponovnog porasta kilograma s završetkom uzimanja terapije.
Prema rasporedu obroka koje navodite, trebali bi uvesti još barem jedan lagani obrok oko 18h, s tim da bi ručak trebao biti ranije (oko13h) te eventualno još 1-2 međuobroka (mala jabuka ili mandarina) tako da uspostavite preporučeni tempo gubitka kilograma. Odlično je što ste tjelesno aktivni – samo tako nastavite.