Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolne dojke


Autor Poruka

Malecka 21

24.11.2019. 11:05

Poštovana, u posljednjih mjesec dana me grudi užasno bole neovisno o ciklusu, osjećam žarenje u njima. Nisam napipala nikakve kvržice ili slično, ali bradavice su promijenile boju, izgledaju modre. To je izraženije na lijevoj dojci uz to da su na toj istoj dojci i vene izraženije. Napominjem da već godinu dana pijem Axiru 35. Smatram da trudnoća nije mogla to uzrokovati pošto tablete pijem redovito, a i test nakon menstruacije je bio negativan (napravljen je čisto da otklonim svaku sumnju). Zanima me je li moguće da su navedene promjene uzrokovane pilulama?

Katarina Antunac, dr. med.

28.11.2019. 09:55

Poštovana,
opisane promjene mogu i ne moraju biti povezane s uzimanjem navedenog lijeka.
Morate se javiti na pregled liječniku koji ih je propisao

Malamu87

23.08.2020. 18:05

Postovana doktorica,
Imam 32god.Osjetim bol u lijevoj dojci samo na jedomm mjestu u gornjem unutrasnjem kvadrantu i to na dodir..u drugoj dojci ne..Bol krene negdje za vrijeme ovulacije i par dana prije nego cu dobiti skroz oslabi te stane kad dobijem...onda opet iduci ciklus sve isto...prije nekih 15god.sam na tom djelu dojke dobila jak udarac pa ne znam da li to ima neke veze...uglavnom ova bol traje godinama..nisam obracala ni paznju na nju sve do prije 2mjeseca kad sam pocela reagirati na svaku promjenu na tijelu pa sam izguglala da bi bilo dobro otici na ultrazvuk..koliko vam to zvuci opasno, narucila sam se pruvatno na ultrazvuk za 10dana?lp

Katarina Antunac, dr. med.

27.08.2020. 12:35

Poštovana,
rak dojke uglavnom ne boli ali Vi svakako napravite preporučeni UZV.

Sunnylady94

17.10.2020. 02:15

Poštovana,

imam 26 godina, visoka 173 cm, kilaže oko 59kg, spolno nisam aktivna.

Već nekih cca tjedan i pol - dva osjećam bol u desnoj dojci, osobito na dodir i to na području prema prsnoj kosti (strana koja "gleda" na lijevu dojku). Ponekad osjećam i laganu bol prema pazuhu i bol u ramenu - sve na desnoj strani.
Moram naglasiti da sam prošli tjedan imala plodne dane i ovulaciju, a 27og bi trebala dobiti menstruaciju.
Znalo me i prije nekada tako boliti prije menstruacije, ali nikada ovako jako da me boli jedna dojka, a druga tako malo - skoro ništa...inače me uvijek bole više manje jednako.
Pregledavala sam si obje dojke sama, s obzirom na to da je mama operirana od karcinoma dojke prije dvije godine, pa me sada svaka bol u dojci prepadne i nisam osjetila nikakve kvržice ni druge promjene na dojkama, osim da su malo natekle (tako su mi znale i inače nekada prije menstruacije kada bi me i boljele). Uzela sam uputnicu za UZV dojke i trebam se naručiti u bolnici, ali me ovo dosta brine.
Možete li mi dati neki savjet, do čega bi ovo moglo biti?
Hvala unaprijed na nadam se brzom odgovoru!

Katarina Antunac, dr. med.

22.10.2020. 19:50

Poštovana,
kao što ste i sami primijetili, pred menstruaciju obično bole obje dojke.
Izvrsno je što ste se naručili na UZV, svakako ga napravite pa ćete znati ima li razloga za brigu.

Sunnylady94

23.10.2020. 08:50

Poštovana,

hvala na odgovoru, na ultrazvuk idem u ponedjeljak 26.10, a menstruaciju sam dobila ranije od predviđenog...dobila sam je 19.10 i sad me puno manje boli i ta desna dojka opcenito i na dodir, a lijeva uopce ne boli.
Svakako, cekam ponedjeljak i UZV da cujem vise informacija.