Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u lijevoj dojci?


Autor Poruka

leptiric24

02.07.2011. 11:56

Postovani,
cesto mi se javlja ostar bol u lijevoj dojci,mozda godinu dana unazad. Osjecam zigove ispod bradavice, u podrucju areole. Trudna sam 5 mjeseci i pomislila bih da je to dio svih trudnickih promjena da taj bol nije postojao i ranije.Nazalost, u mom gradu na uz dojke se ceka oko 2 godine.bojim se da je to predug period a ne znam da li cu imati problema sa dojenjem ako ostane ovako.nisam primijetila nikakvu nepravilnost niti kvrzicu na dojci. U desnoj sam osjetila bol svega 3-4 puta dok je u lijevoj znatno cesci...
MOIM VAS ZA SAVJET !!!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

27.07.2011. 02:00

Bolovi u dojkama su česta pojava i najčešće nisu znak nikakvog ozbiljnijeg poremećaja osobito ako su prolazni i javljaju se u vidu "žigova i probadanja" kao kod vas. Posljedica su promjena u žljezdanom tkivu dojke koje nastaju zbog hormonalnih stimulacija tog tkiva jednako za vrijeme menstruacijskih ciklusa kao i za vrijeme trudnoće. Ne bi li se isključila i ona minimalna mogućnost nekog ozbiljnijeg poremećaja otiđite najprije liječniku na pregled, a on će odrediti da su potrebe neke dodatne pretrage kao što je pregle dojki ultrazvukom.

Maruša

15.08.2011. 00:55

Poštovani doktore,

U zadnje vrijeme sam primijetila uvlačenje bradavice lijeve dojke. Bradavice se uvuče i na podražaj se izvuče, ali napola.

Često se zna uvuči u rupicu skroz, ali se da prstom izvući. U lijevoj dojci imam i limfne čvorove, provjereno UZV da su reaktivni, a najveći oko 2 cm sam punktirala i nalal

je limfocitna hiperplazija. Užasno sam zabrinuta, obavila sam i UZV dojki i dr, kaže da je sve ok, osim šta imam u desnoj dojci malo mastopatije .

Zanima me dali se bradavica dojke može uvući ,(s mogućnošću izvlačenja) zbog promjene težine, jer sam se udebljala malo.

MOLIM VAS brz odgovor.


MARUŠA

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.09.2011. 23:30

Više je mogućih uzroka uvlačenja bradavice. Kod nekih žena bradavice su prirođeno uvučene i to ne predstavlja nikakav problem, osim kod dojenja. Da se bradavic počne uvlačiti kasnije tijekom života uzrok može biti debljanje, upale odnosnoožiljci koji nastaju nakon upale, ali na žalos u rijetkim slučajevima i tumori u dojci. Preporučio bih vam stoga da ipak otiđete na pregled kirurgukoji će odrediti koji uzrok uvlačenja bradavica u vašem slučaju. Tumo, osobito zloćudni, najrjeđi je uzrok uvlačenja bradavica.