Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u nogama


Autor Poruka

marica5

16.04.2007. 21:10

Poštovani,

Moja majka upravo prolazi kemoterapiju sa taksanima.Pije ove lijekove ARIMIDEX,CONCOR,ZALDIAR I HELEX svakodnevno po jednu tabletu od svakog. Da li joj ta kombinacija može štetiti??Ona ima strašne bolove i trnce u nogama+hladnoću, i to najviše na prstima nogu i zglobovima tako da jedva hoda,ne može dugo sjediti ni stajati...Koliko bi dugo trebala piti taj concor,kod kojeg piše da je to jedna od mogućih nuspojava?
Prošla je dvije operacije,zračenje i sad drugi ciklus kemoterapije,ima 65 godina.Molim vas za savjet.Hvala.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

19.04.2007. 20:25

Bolovi, trnci i hladnoća u nogama mogli bi biti simptomi periferne polineuropatije što je toksična nuspojava kemoterapije, osobito taksana. Savjetujem vam da posjetite neurologa koji će utvrditi o čemu se točno radi i odrediti liječenje. Naveli ste da vaša majka uzima Arimidex, a to je lijek protiv raka dojke koji se obično ne uzima usporedno s kemoterapijom. Ostali lijekovi koje st naveli su u redu i olakšavaju simptome bolesti vaše majke.