Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim misljenje


Autor Poruka

Samo Mama86

18.05.2018. 09:25

Postovani, imam 31 god. Unazad dvije godine obavljam UZ dojki. Prvi nalaz: Dojke su glandularne. Obostrano, vise lijevo, u a axilama multipli limfondi sirokih hipoehogenih rubova, ocuvanih hilusa, izgleda reaktivnih limfonda. U lijevoj axili jedan mali ovalni limfonod 5mm je bez hilusa. Drugi nalazbig-smileojke su glandularne. Ne vidi se zarisnih promjena. U lijevoj axili jedan ovalni limfonod 6mm je bez hilusa. Savjetuje ae cit. Punkcija pod UZ. Jednom sam rodila, dojila. Moram napomenuti da mi je majka umrla od raka dojke u 47 god. U obitelji s majcine strane je bilo vise karcinoma drugih lokacija. Moram li se brinuti radi ovih nalaza? Hvala

Katarina Antunac, dr. med.

21.05.2018. 11:25

Poštovana,
zasad samo morate obaviti preporučenu punkciju a onda ćete znati kako dalje i ima li razloga za brigu.

Samo Mama86

21.05.2018. 12:20

Hvala Vam na odgovoru. Cekam punkciju... Moj doktor smatra da ne bu trbalo biti nista ozbiljno jer je nalaz vrlo slican onom od prosle godine, a na novom nalazu nema nikakvih promjena. Da je nesto ozbiljno u pitanju, vec bi se trebali vidjeti i drugi znakovi. Ispricavam se na upornosti, radi obiteljske amneze sam pod povecalom, a mene je naravni strah. Moze li limfni cvor uistinu biti uvecan sam od sebe(kontroliram se od prosle godine, a mozda je prisutan i od ranije ali nisam znala), narastao je 1mm u godini?

Katarina Antunac, dr. med.

28.05.2018. 10:55

Poštovana,
sve je to moguće, zato i trebate punkciju kako bismo znali više.
Samo hrabro