Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u desnom plućnom krilu


Autor Poruka

polojesef

25.12.2009. 22:05

Poštovani

Već 2 mjeseca osjećam bol u desnom plućnom krilu kada duboko udahnem. Bol se javlja u prsištu 10ak centimetara ispod desne bradavice. Ne kašljem, na rengenu je pokazano da na plućima nije ništa, doktorica kada me posluša kaže da ništa ne čuje i nije mi jasno što bi moglo biti.
Mene to ne smeta u normalnom životu ali svaki duboki udah donosi bol koja nije prejaka ali smeta čovjeka. Isto da naglasim bol ovisi o položaju tijela. Kada je tijelo okrenuto ravno ili na lijevo,tada pri udahu boli, a čim se okrenem na desnu stranu boli nema.
Kako se bavim sportom mislio sam da sam možda istegnuo neki rebreni mišić ali 2 mjeseca je ipak previše da mišić toliko boli.
Molim vas za pomoć jer ne znam više kome bih se obratio.
Unaprijed hvala

Nabil Chalfe , dr. med.

27.01.2010. 17:20

Takva bol koju opisujete može nastati zbog tzv priraslica plućne maramice ili kao posljedica promjena na grudnoj kičmi koji pritišću međurebrani živac. Ipak ukoliko bol i dalje ne prolazi preporučam ponoviti rtg snimku pluća u oba smjera PA i profil i učiniti također rtg grudne kičme. Ukoliko i ti nalazi budu uredni a smetnje ne prolaze konzultirati specijalistu pulmologa.