Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Majka


Autor Poruka

marinija

03.12.2009. 10:05

Majka ima 68.god. Bila je kod interniste,obavila je sve pretrage,krvni nalaz u redu,štitnjača u redu,abdomen u redu osim kamenac u žuči 3,7 cm,tlak 130/80,srce u redu,ali pluća.
Nalaz je sljedeći:kralježnica asimetrična,usljed kifoskolioze torakalne kralježnice. Hilusi su diferencirani,grubljeg raspleta. Desno apikoinfraklavikularno prugaste promjene. Ošiti su glatki a f.c.s. izgledaju slobodni. Sjena u ljevom f.c. sinusu vjerojatno je superpozicija izvana. Sjena srca je zdepastija,održanog struka,uronjena u ošite. Aorta je šira supravalvularno. Da li mi možete pojasniti majčin nalaz. Hvala

Nabil Chalfe , dr. med.

20.12.2009. 13:40

Opisane prugaste promjene desnog plućnog vrška prvenstveno odgovaraju ožiljnim promjenama. Sjena u lijevom f.c. sinusu može biti superpozicija (to znači sjena raznih struktura stijenke prsišta koji se projiciraju u području plućnih polja). Da bi se otklonile bilo kakve dileme u pogledu mogućih nepoželjnih zbivanja na plućima savjetujem da se ponovi rtg snimka prsišta u specijaliziranoj ustanovi za bolesti pluća te priložiti opisanu snimku.