Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Karcinom pluća u progresiji


Autor Poruka

Fatima58

21.11.2010. 21:15

Cijenjeni doktore Nabil Calfe

Molim da mi pojasnite nalaz mog muža koji ima 60 godina i date preporuke za daljnje liječenje. U siječnju ove godine je uspostavljena dijagnoza Ca planocellulare bronchi intermedii pulm.l.dex.-C34-T3N1MX ST IIIA PS O. Poslije obavljene kemoterapije i 15 ciklusa zračenja u kolovozu je poslije rtg pluća doktor rekao da je tumor u regresiji i da se skoro i ne vidi na snimku. Na kontroli nakon 2 mjeseca u listopadu 2010.g. doktor je posumnjao u progresiju tumora. Moj muž je upučen na CT pluća. Nalaz CT pregled toraksa - Na kontrolnim CT skenovima područja toraksa i dalje se desno hiloposteriorno diferencira prisustvo veče ekspanzivne Tu formacije največeg promjera 11 cm koja ostvaruje intiman kontakt sa stražnjim zidom lijevog atrija te obturira bronhus intermedius. Poslije verificirane Tu formacije u desnom kostovertebralnom sulkusu prisutna slobodna pleuralna tečnost. To je nalaz od 16.11.2010.god. Sad čekamo konzilij pa da mu možda ponovo uključe kemoterapiju.

Poštovani doktore molim vas da mi date vaše mišljenje jer ni jedno drugo nismo čuli.

Unaprijed zahvalna Fatima iz Sarajeva.

Nabil Chalfe , dr. med.

15.12.2010. 18:10

Ukoliko nakon radioterapije i prve linije kemoterapije dolazi do progresije bolesti potrebno je započeti tzv drugu liniju kemoterapije a lijek izbora je Taxoter.
sa štovanjem