Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Preventivna kemoterapija i zracenje


Autor Poruka

Lila123

11.04.2010. 23:00

Postovani,
Kod mog oca je prije 6 sedmica dijagnosticirana lezija na desnom plucnom krilu.
Prije operacije,tumor markeri su bili uredni kao i bronhoskopija.
Nakon operacije dosao je patoloski nalaz gdje je utvrdjeno da se radi o tumor T2,a nalaz limfa je uredan.
Preporucene su mu tri kemoterapije ,jedna od dva sata i ostale dvije po pola sata u razmaku od dvadesetak dana.

Moje pitanje je da li su te kemoterapije agresivne na organizam ili su to neki blazi oblici. Da li postoji mogucnost slabljenja organizma iako se radi o samo tri kemoterapije ili se to dosta dobro podnosi.
Opcenito kakve su mu prognoze,obzirom na gore navedeno kao i na cinjenicu da je tumor otkriven sasvim slucajno,odnosno moj otac nije imao nikakve tegobe.

Unaprijed se zahvaljujem.

samila

16.04.2010. 00:10

kod mog oca su ustanovili danas Rak pluca sa metastazama u rebru i malom mozgu mozeli mi iko reci koje sanse on ima hvala u naprijed

Nabil Chalfe , dr. med.

19.04.2010. 21:10

Primjena kemoterapije nakon radikalne operacije karcinoma pluća se preporuča kod bolesnika s kliničkim stadijem II ili više. Svrha dodatnog liječenja kemoterapijom i zračenjem je povećati šanse za preživljavanjem od karcinoma. Ukoliko je opće stanje vašeg oca dobro ne treba se prebojavati kemoterapiju.
Otkrivanje metastaza već 2 mjeseca nakon operativnog zahvata govori u prilog tome da prijeoperativni dijagnostički program nije bio zadovoljavajućeg rezultata !!!. U svakom slučaju sada je prvenstveno potrebno zbrinuti metastaze mozga, što treba izvesti operativno, radiokirurgijom ili zračenjem čitavog mozga što ovisi o nalazu CT-a mozga i/ili magnetske rezonancije mozga. Nakon zbrinjavanja metastaze mozga potrebno je započeti kemoterapiju.