Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rak pluca uz tesku upalu pluca


Autor Poruka

unioque

07.10.2010. 21:30

postovani,

moj je tata nekoliko puta unatarg 2 godine isao na ciscenje mjehura od malignih tvorevina. nakon svake operacije nije dobi niti jednu terapiju, cak niti preventivno. nakon poslijednje, prije 15 dana, otpusten je iy bolnice sa tvrdnjom da je sa uroloske strane sve ok, no da mora uciniti ct pluca radi sijene. obyirom da je otpusten iz bolnice i u evidentno losem fizickom stanju(bol u ledima i gubitak apetita, opca slabost/ a svega toga prije operacije uopce nije bilo) dobio je 4 dana nakon otpusta temperaturu te je dijagnosticirana upala pluca, dok je ct ukazao na rak oba plucna krila, koji seprosirilo na limfne cvorove te na bronhe. strasno ga bole leda pa su mu slikali kuk. danas je poceo picati nesuvislo i ima nekakvu izraslinu na glavi, uglavnom, lijecnici strahuju da bi upala pluca za njega mogla biti kobna a oje pitanje vama jest: da li mislite da bi mjehur mogao biti povezan sa plucima i kako je moguce da u15 dana on toliko propadne i da se taj rak tolio prosirio (uyimavsi u obzir da se prije svake operacije rade standardne pretrage). znam danije profesionaln opostavljeno pitanje i da jeovo nacelno kompromitiranje njegova lijecnika no doista me zanima vase misljenje (ukoliko imate pdataka dovoljno ya komentar)
zahvaljujem

sanja

Nabil Chalfe , dr. med.

10.10.2010. 21:20

Poštovana
Obzirom da niste naveli dijagnozu mogu samo pretpostaviti da vaš otac liječio se od raka ili papiloma mokraćnog mjehura. CT prsišta može govoriti o nekim promjenama koje mogu odgovarati metastazama a konačna dijagnoza se u pravilu postavlja nakon bronhoskopije ili ciljane punkcije kroz kožu prsišta. Opisane promjene mogu biti izraz metastaza raka mokraćnog mjehura na pluća. Ukoliko ranije nije bilo provedeno slikanje pluća moguće da su te promjene postajale već duže vremena i nije se znalo za njih. Opisana izraslina na glavi također može biti metastaza a promjene u ponašanju izraz metastaza u mozgu.