Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


asimetrične grudi


Autor Poruka

Viola33

15.03.2009. 18:50

Poštovani,
Imam asimetrične grudi (mislim III stupanj) koje su i spuštene (veća je skroz spuštena). Obzirom da sam pretila, trenutno 85 kg s namjerom daljnjeg mršavljenja da li je izvediv takav zahvat? Da li takav zahvat može preko uputnice? Ako ne kolika je cijena takvog zahvata?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dinko Tončić, dr. med.

22.03.2009. 11:35

Poštovana , prije svega , kako bismo postigli što bolji i što trajniji rezultat bilo bi idealno da grudi što više poprime svoj definitivni oblik, što znači da biste prije zahvata trebali približno doseći svoju optimalnu težinu. Do te faze će se i grudi još mijenjati, tako da ćemo prije same operacije imati jasnu početnu situaciju, prema kojoj možemo planirati predstojeći zahvat i predvidjeti jedan trajniji rezultat. Kako bismo mogli dati konkretno mišljenje o Vašem slučaju, svakako bismo morali obaviti pregled. Tek nakon pregleda bismo mogli dati i konkretne odgovore. U svakom slučaju možemo reći da se asimetrije grudi rješavaju prilično uspješno. Cijena ovog zahvata u okviru naše poliklinike se kreće oko 20000 kuna. Na žalost za sada nemamo ugovor za HZZO-om, a ova operacija nije niti pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

ana94

02.03.2011. 23:05

Poštovani, imam asimetrične grudi ( mislim tip 2) .zanimalo bi me dali se se može obaviti smanjenje samo veće dojke? te kolika bi bila cijena takvog zahvata?
mogu li se operaciji podvrgnuti ako nisam punoljetna? ( imam 17 godina)
unaprijed zahvaljujem

Dinko Tončić, dr. med.

16.03.2011. 00:40

Poštovana , asimetrija grudi je jedan od zahvata koji se u pravilu može vrlo uspješno rješiti kirurškim putem i to na način da se ili tretiraju obje dojke ili da se jedna prilagodi drugoj. Prema informacijama koje ste nam dali, u Vašem bi se slučaju jedna dojka mogla smanjiti te izgledom i veličinom prilagoditi drugoj. S obzirom da ste na pragu punoljetnosti, preporučamo da pričekate punih 18 godina . Kako bismo mogli dati konkretno mišljenje o Vašem slučaju, svakako bismo morali obaviti pregled. Cijena ovog zahvata u okviru naše poliklinike se kreće oko 20000 kuna.

primalja

08.07.2012. 05:35

Poštovani,

Imam jedno pitanje. Imam 17 godina, i dojke su mi nejednake velićine, i to me užasno smeta, neznam šta da učinim, nije velika razlika među dojkama, ali se primjeti i smeta mi. Dali postoji neki drugi način osim operacije?

Unaprijed Hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

21.07.2012. 23:00

Poštovana, kod većine žena postoji određena manja ili veća razlika između lijeve i desne dojke i to je sasvim normalno. Ovakvu razliku je moguće riješiti jedino kirurškim putem, a ukoliko ona doista nije velika, to naravno nebih preporučio.

lea99

17.11.2012. 10:00

Poštovani,
Jedna dojka mi je za jedan broj manja od druge i to me jako smeta i smanjuje mi samopouzdanje koje i ovako nemam. Imam 19 godina i razmisljam ih izjednaciti smanjenjem jedne dojke. Zanima me dali bi samo jedna dojka isto kostala 20000 kuna?

Dinko Tončić, dr. med.

26.11.2012. 00:30

Poštovana, ukoliko bi se optimalna korekcija asimetrije grudi u Vašem slučaju mogla izvesti tako da se operacija izvede samo na jednoj dojci, kako bi se ona veličinom i oblikom prilagodila drugoj dojci (bilo da se radi o povećanju ili smanjenju dojke) , cijena operacije svakako nebi bila puna cijena korekcije obiju dojki ! U vezi detalja operacije i dogovora u vezi fiksne cijene nas možete posjetiti na pregledu i konzultacijama u našoj Poliklinici. Svakako se radi o zahvatu koji izvodimo rutinski i sa puno uspjeha. U vezi eventualnog pregleda i konzultacija nas možete kontaktirati na mail: dinko@toncic.net !