Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


deformacija kvadricepsa


Autor Poruka

shatzi

15.04.2009. 11:45

Poštovani,
prije otprilike 2 mjeseca pojavila su mi se vodoravna, simetricna udubljenja na oba kvadricepsa. udubljenja su otprilike 1,5 do 2 cm duboka i jako se vide. izgleda kao da mi je misic na tom mjestu pukao po pola. kako sam bila na uzv koji nije pokazao nikakvo oboljenje misica i ortoped je ustvrdio da nije doslo da rupture misica ja i dalje ne znam kako je do toga doslo. nisam imala nikakvih udaraca niti bolova u nogama, to se pojavilo samo od sebe.otrpilke mjesec dana prije toga prestala sam piti kontacepcijske pilule i pocela vjezbati na orbitreku (ne znam da li to ima kakve veze s tim) sada mi ortoped savjetuje da posjetim plasticnog kirurga.
pošto me ovo zbilja jako brine i estetski jako ruzno izgleda ja vas molim za savjet!
unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dinko Tončić, dr. med.

18.04.2009. 20:45

poštovana, ovim putem je na vaše pitanje teško dati bilo kakav vjerodostojan odgovor, jer simptomi koje navodite nisu karakteristični za neki konkretan poremećaj ili bolest. Najvjerovatnije se radi o tzv. lipodistrofiji odnosno atrofiji kože odnosno potkožnog tkiva na tom mjestu. Sam poremećaj nebi trebao imati nikakve veze sa vježbama na orbitreku, a prije svega bismo preporučili pregled i mišljenje dermatologa, zatim da se još koji mjesec pričeka kako bi se ustanovilo da li se radi o definitivnom stanju te nakon toga preporučamo popuniti nastaliu udubinu pomoću vlastitog masnog tkiva.