Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 126 | Broj poruka: 348

Dinko Tončić, dr. med.

Poliklinika dr. Tončić
Zagreb, Mlinovi 159a


deformacija kvadricepsa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

shatzi

15.04.2009. 11:45

Poštovani,
prije otprilike 2 mjeseca pojavila su mi se vodoravna, simetricna udubljenja na oba kvadricepsa. udubljenja su otprilike 1,5 do 2 cm duboka i jako se vide. izgleda kao da mi je misic na tom mjestu pukao po pola. kako sam bila na uzv koji nije pokazao nikakvo oboljenje misica i ortoped je ustvrdio da nije doslo da rupture misica ja i dalje ne znam kako je do toga doslo. nisam imala nikakvih udaraca niti bolova u nogama, to se pojavilo samo od sebe.otrpilke mjesec dana prije toga prestala sam piti kontacepcijske pilule i pocela vjezbati na orbitreku (ne znam da li to ima kakve veze s tim) sada mi ortoped savjetuje da posjetim plasticnog kirurga.
pošto me ovo zbilja jako brine i estetski jako ruzno izgleda ja vas molim za savjet!
unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Dinko Tončić, dr. med.

18.04.2009. 20:45

poštovana, ovim putem je na vaše pitanje teško dati bilo kakav vjerodostojan odgovor, jer simptomi koje navodite nisu karakteristični za neki konkretan poremećaj ili bolest. Najvjerovatnije se radi o tzv. lipodistrofiji odnosno atrofiji kože odnosno potkožnog tkiva na tom mjestu. Sam poremećaj nebi trebao imati nikakve veze sa vježbama na orbitreku, a prije svega bismo preporučili pregled i mišljenje dermatologa, zatim da se još koji mjesec pričeka kako bi se ustanovilo da li se radi o definitivnom stanju te nakon toga preporučamo popuniti nastaliu udubinu pomoću vlastitog masnog tkiva.

Toncica007

03.05.2020. 11:40

Poštovani dr. Tončić, mene također pogodio je isti problem kao i gospođu. Unazad 10 dana primijetila udubljenja na oba bedra, desno puno izraženije. Ne boli ali se palpira brazda u masnom tkivu oku vrlo vidljiva. Bez udarca, traume, ja zdrava, 33 godine... nije se dogodilo ništa što bi mogla povezati sa nastankom tog stanja. Imate li kakav savijet? Kome se obratiti? O tom stanju sam primjetila se jako malo zna. Ako je gospođa tu i cita, možda da se javi i napiše kako je sada, ima li promjena? Hvala unaprijed i lijep pozdrav