Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Asimetrija nakon operacije


Autor Poruka

lejica

20.02.2009. 20:00

Poštovani, prije tjedan dana sam napravila operaciju redukciju dojki. Danas sam prvi put vidjela dojke nakon operacije i neugodno sam se iznenadila. Naime, dojke su mi asimetrične i nisu mi smanjenje nego samo preoblikovane. Jedna dojka mi je okrugla dok druga malo "visi". Asimetrične su i u području bradavica. Jedna je visočije od druge. Budući da sam zabrinuta molila bi Vas da mi rečete je li to normalno i hoće li se s vremenom stanje promijeniti. Od jučer nosim i kompresijski grudnjak. Šavovi mi još nisu skinuti, skidaju se za tjedan dana. Dakle dva tjedna od operacije. Unaprijed hvala na odgovoru.. Lejica iz Dubrovnika

Dinko Tončić, dr. med.

23.02.2009. 00:40

Poštovana, kao prvo bih rekao da je redukcija dojki tehnički prilično zahtjevna operacije te o iskustvu , preoperativnom mjerenju i crtežu te sposobnosti vizualizacije kirurga ovisi puno toga. U svakom slučaju, lagana asimetrija između dvije dojke može biti prisutna nakon ove operacije, a treba reći da određeni, mali stupanj asimetrije može i trajno ostati. Naravno, što je manja asimterija time je rezultat bolji. U svakom slučaju, ovako rano nakon operacije grudi su još prilično natečene, što može trajati i do nekoliko mjeseci.