Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Deformacija mišića stražnice


Autor Poruka

Edina123

09.10.2008. 13:00

Prošle godine u 12 mj pala sam na sklizavim stepenicama, pri čemu sam o rub stepenice zadobila jaki udarac u stražnjicu. Napominjem da je udarac bio jak i bolan, trenutno mi je cijela noga bila kao lagano utrnuta. Na mjestu udara bilo je lagano zadebljanje a okolno tkivo u modrici kojoj je trebalo dugo da se povuče.
Sada nakon 10 mj, suprotno mojim očekivanjima, sve je više primjatna udubina na stražnjici (donji dio stražnjice), koja je prilikom napinjanja mišića je još vidljiviji.
Molim vas vaše mišljenje o ovoj situaciji. Zbog čega je došlo do ovoga, da li se radi o puknuću mišića ili mišićne ovojnice, uslijed jake mehaničke ozlijede.
Također vas molim za savjet kako da mišić vratim u prijašnje stanje, da li bi se stanje moglo popraviti masažom, vježbanjem i jačanjem mišića ili mi je potrebna operacija?
Unaprijed vam hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

11.10.2008. 18:00

Poštovana, s obzirom da se javio jači podljev, sigurno je došlo do puknuća dijela vlakana na mišiću. Mišić se obnavlja stvaranjem ožiljka (potkožnog naravno) te je on najvjerovatnije i uzrok neravnine koja se javila na tom mjestu. Ukoliko se radi o manjoj neravnini, naš prijedlog je da se sa njome pretjerano ne zamarate. Postupne i ciljane vježbe muskulature sigurno neće škoditi.

Edina123

13.10.2008. 09:55

Moram priznati da me je vaš odgovor utješio. Hvala vam puno!