Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


flekice na nozi


Autor Poruka

slonicaa

14.10.2008. 20:35

flekice na nozi
Poštovani, na nozi mi je u 2mj ove godine izbio kao nekakav osip. Otišla sam dermatologu u OS gdje sam dobila kremu i tablete, i obavila razne pretrage. Naime malo mi se to smanjilo nakon kreme ali ništa previše. Sve obavljene pretrage su bile u redu te mi je prepisano korištenje diprogenta i dexamethasonim kreme s obzirom da je osip bio i dalje vidljiv. Dermatologinja je ustanovila da je žarište bilo na desnoj nozi te sam svrbežom (u početku) prenjela si skoro po cijeloj desnoj nozi. Na zadnjoj kontroli u 8mj na urađenoj elektroforezi proteina seruma dr je otkrila da mi je osip izbio zbog neke upale tj.proteina jer je komentar nalaza bio-hipergamaglobulinemija. Također mi je rekla da je liječenje završeno te da se moram pomiriti sa tim flekicama (izgledaju kao krugovi,manji,smeđe boje) te ako mi smeta da mažem s puderom. Toliko sam iskompleksirana zbog roga da sam cijelo ljeto provela u dugim hlačama :""( zanima me da li postoji kakva mogućnost uklanjanja tih mrlja na desnoj nozi ili kakvo izbjeljivenje? Da li je moguće djelomično ili u potpunosti maknuti flekove? Te kolika bi bila cca cijena??? Hvala Vam od srca na strpljenju i odgovoru!!!

Dinko Tončić, dr. med.

16.10.2008. 23:45

Zahvaljujem na upitu ! Kao prvo bih naglasio da je još relativno rano za procjenu konačnog stanja i predlažem da pričekate dok ne prođe godinu dana od konačnog smirivanja osipa. Smatram da će se situacija s vremenom spontano poboljšavati, zbog toga na Vašem mjestu za sada još nebih ništa poduzimao. Nije loše što ste ljetos nehotično skrivali noge hlačama, jer na taj način sunce nije moglo izazvati pogoršanje . Ukoliko se situacija nebi promjenila niti nakon godinu dana, moglo bi se razmišljati i o nekim drugim postupcima. Za sada bih Vam preporučio da se držite one izreke : strpljen - spašen, jer organizam često neke stvari spontano rješava puno bolje, nego što bi to bilo moguće bilo kakvim postupkom, no za to mu treba dati vremena.

slonicaa

17.10.2008. 12:25

Zahvaljujem Vam se od srca na odgovoru! Naime zaboravila sam naglasiti da sam tokom ljeta išla u solarij te je dr rekla da je citiram: "solarij bio ulje na vatru!" samo potvrđujem da ste bili u pravu u vezi izlaganja suncu.. Hvala još jednom!!!!!!!!! Vrijeme će pokazati pa ćemo vidjeti! H V @ L @