Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


duple bradavice


Autor Poruka

mama 25

17.01.2009. 00:00

moja curica 3mj. se rodila s duplim bradavicana.ispod pravih nalaze se druge samo na površini kože.dali ste se kada susreli s takvim slučajem?kada i kako bi se to moglo odstraniti?

Dinko Tončić, dr. med.

17.01.2009. 18:40

Poštovana, ovakva pojava nije nepoznata niti tako rijetka, pa tako govorimo o trećoj ili , kao u slučaju Vaše kćeri, o četvrtoj bradavici . Nije u pitanju ništa ozbiljno, a preporučio bih da se obavi korektivni zahvat odstranjivanja bradavica tijekom predškolske dobi, u petoj ili šestoj godini, kada dijete bude nešto zrelije i veće, a da se problem opet riješi prije polaska u školu.

hany

22.06.2009. 18:20

imam 20 godina i ja također imam problem s tim. malo sam guglala i saznala da se takva pojava zove polythelia. ja imam samo jednu ''viška'' i nije mi baš lako živjeti s njom.. pa vas molim za pomoć. da li bi mi ukratko mogli objasniti cijeli postupak uklanjanja, proces oporavka, da li ostaju oziljci i kakvi? naravno bila bih vam zahvalna kad bi ste mi dali sto vise informacija i, naravno, okvirnu cijenu??!

Dinko Tončić, dr. med.

25.06.2009. 17:20

Poštovana, prekobrojnu bradavicu je potrebno jednostavno izrezati te ranu sašiti po principima estetske kirurgije, kako bi ožiljak bio što manji. Veličina ožiljka ovisi i o veličini same bradavice, koja je obično znatno manja od one prave. Cijeli postupak može potrajati oko pola sata , a šavi se odstranjuju nakon tjedan dana od operacije. Cijenu zahvata bismo ipak morali odrediti prilikom preoperativnog pregleda, kada bismo mogli točno predvidjeti opseg zahvata.

ldrago

30.04.2010. 15:01

Poštovani, naišla sam ovdje na ovu temu, o kojoj je dosta teško naći korisne informacije, pa bi Vam bila zahvalna kad bi mi odgovorili.
Također imam 20 godina, i problem s poli..necim happy dakle imam nešto kao treću bradavicu, i doista sam imam jake komplekse zbog toga.
Mama mi je rekla da sam se rodila s tim, i da je to nekakva žlijezda koja je ostala tako natečena i da je nije bilo potrebno uklanjat.
Ali eto meni je iz estetskih razloga počela jako smetati već u ranom pubertetu. Zanimalo bi me na koji način se to moze ukloniti, koliko je opasno, i slično.
Unaprijed hvala!
Lijepi pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

10.05.2010. 20:40

Poštovana, s obzirom da nam je na ovaj način ipak relativno problematično postavljati konkretne dijagnoze i donositi definitivna mišljenja, molio bih Vas da nas posjetite na pregledu i konzultacijama u našoj poliklinici, kako bismo točno ustanovili o čemu se radi .