Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ginekomastija


Autor Poruka

qwerty123123

18.09.2013. 10:05

Ovako imam 17 god sacu da napunim 18 za mesec dana,brine me to sto mislim da imam ginekomastiju,nisam debeo niti sam bio cak sam dobro gradjen,ali grudi su mi malo nejednake posebno bradavice jer su mi nabujale, jer to pubertetska promena ili je nesh drugo idem u teretanu isto... postoji li neki lek za bradavice ili ce to vremenom tj do 20-te doci na svoje...

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 08:35

Poštovani, ovo što opisujete može biti ginekomastija, ali i normalan razvoje muške žlijezde u pubertetu. Kod nekih su muškaraca bradavice nešto jače izražene i reagiraju na podražaje iz okoline. To ne znači da se radi o ginekomastiji u pravom smislu riječi, ali ako se ovaj problem želi riješiti, rješava se na isti način kirurškim putem kao i ginekomastija. Na žalost za ovaj problem nema konzervativnog riješenja nego je jedino riješenje fizički odstraniti žlijezdano tkivo ispod bradavica. Do ovakvih promjena najčešće dolazi baš u pubertetu, a one se na žalost s vremenom ne povlače. U svakom slučaju, ukoliko se i odstranjuju kirurškim putem, ukoliko se radi samo o tkivu ispod i oko bradavica, riječ je najčešće o manjem kirurškom zahvatu. Ukoliko bi ginekomastija bila jače izražena i doista prisutna u pravom smislu, trebalo bi prije svega napraviti endokrinološku obradu.