Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pilonidalni sinus


Autor Poruka

tea_pu

22.02.2014. 00:15

Pozdrav,
Ne znam više kome da se obratim, točnije kojem doktoru. Imam 27 godina. Prije 10ak godina došlo mi je na trtici nešto, na hitnoj rekli pilonidalni sinus, incizija odmah učinjena pod općom anestezijom. Nakon toga previjanja trajala dugo i rečeno mi je da ću se sigurno kad tad vratiti na rezanje radi toga. Ja nisam znala ni što je to, ni koji su uzroci. Svako malo bi mi se po stražnjici prema preponama radili veliki čirevi, ja sam to tretirala kao čireve. Situacija je bila sve gora i gora, to se stalno radilo, curilo, pucalo... Katastrofa. Do prije mjesec dana, više nisam mogla, otišla kod svoje doktorice opće prakse. Odmah me poslala na hitnu, tamo opet učinjena incizija pod općom anestezijom, ali ne na trtici,nego dosta ispod nje. Zadržali su me u bolnici, i rekli da su to upaljeni apscesi uzrokovani pilonidalnim sinusom. Kirurg je savjetovao opet rezanje na trtici i dreniranje rane, ali sam odbila. Jer kažu to se opet vraća, nema stalnog rješenja. Moja doktorica opće prakse kaže da ima stalnog rješenja i da je to plastična kirurgija,a pošto mi toga nemamo u Puli slala bi me za Zagreb ili Rijeku. A na kontroli kod kirurga u bolnici rečeno mi je da to nije posao kirurga nego dermatologa. Ja ne znam kome da se obratim, niti koga da uopće pitam za savjet, a stvarno se toga želim riješiti zauvijek. A muka mi je samo kad se sjetim previjanja iz bolnice koliko su bolna. Pa me zanima da li mi vi možete pomoći sa savjetima ili da me uputite kod kojeg doktora da idem, točnije da mu se obratim?
Lijep pozdrav

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 00:40

Poštovana, Ispričavamo se na kašnjenju odgovora. Svakako biste se trebali javiti na Kliniku za dermatologiju kao što su Vas i uputili , a samu bolest zbrinjavaju inače i kirurzi i dermatolozi.