Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


grudi


Autor Poruka

lunja

14.01.2008. 10:30

Nakon dvije trudnoće i dojenja grudi su mi se smanjile, ali kao da je koža ostala rastegnula pa sve skupa "visi". Da li je moguće odstraniti višak kože bez ikakvih umetaka i tako postići podizanje dojki bez njihovog povećanja? Kolika bi bila okvirna cijena takvog zahvata?

Hvala

Dinko Tončić, dr. med.

15.01.2008. 23:50

Poštovana! Korekcija visećih grudi se izvodi na više nacina. Kao prvo bi trebalo vidjeti o čemu se točno radi u Vašem slučaju te koje su Vase želje. Ukoliko se radi o spuštenoj dojci, koja ima odredjenu masu žlijezdanog ili masnog tkiva dojke, bilo bi moguće napraviti podizanje metodom kratkog, vertikalnog reza na donjem polu dojke, bez umetanja implantata. Ukoliko se radi samo o visećoj koži, uz bradavicu koja ima zadovoljavajuću visinu, efekt podizanja se najbolje postiže implantacijom silikonskog implantata. Ukoliko su i koža dojke i bradavica spuštene, a tkiva dojke nema dovoljno, metoda izbora je podizanje dojke metodom vertikalnog reza uz umetanje silikonskog implantata. Što se tiče cijena, mogu govoriti samo u ime naše ordinacije gdje se cijena ovog zahvata kreće od 20000 do 23000 kuna, ovisno o metodi koju koristimo.