Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lipomastija ?


Autor Poruka

AHMO

23.08.2011. 11:35

Pozdrav, imam 15 godina, musko sam, bavim se bodybuildingom, dok nisam usao u pubertet to nisam ni primjecivao, medjutim sada mi to pravi pomalo veci problem. Dakle rijec je o mojim grudima, mislim da imam dobre misice na grudima, ali to sve kvare moje bradavice.. Na nizim temperaturama, ili kad se najezim, one se ukrute i to se uopste ne primijeti, ali na vecim temperaturama, one se skroz rastegnu i bas upadaju u oci. Dakle, ukoliko ne grijesim, rijec je o lipomastiji, nemam velike grudi, ali imam velike bradavice(siroke). Raspitivao sam se po bodybuilding stranicama, dosta njih tvrdi da se to moze skinuti dobrim kardio treningom(imam malo viska kilograma koje planiram skinuti) i da su mi velike sanse da se to smiri, posto sam sada u pubertetu i to je normalno.

Sada sam htio pitati vas kao strucnjaka, ima li sanse da se te bradavice uoblice, i da budu normalne?

Hvala

Dinko Tončić, dr. med.

06.09.2011. 00:35

Poštovani, zahvaljujem na pitanju. Pošto si još vrlo mlad i u dobi kada ovakvi problemi javljaju, moj prijedlog je da se sa eventualnom korekcijom pričeka barem do punoljetnosti, no nije vjerojatno da će se problem povući s vremenom. Također, treningom se stanje neće poboljšati. Koliko sam shvatio iz opisa ne radi se o pretjerano izraženom problemu, pa savjetujem malo strpljenja i praćenje situacije.