Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Microtia


Autor Poruka

ROS

11.11.2008. 16:40

Poštovani,

imam djevojcicu 3,5g rodjenu sa obostranom microtiom. Zvukovodi su joj na oba uha prohodni i dobro čuje, no uške su joj potpuno deformirane. Moje pitanje bi bilo koje su nam opcije i kome se obratiti u HR? Koliko je eventualna korekcija zahtjevna i koja je starost djeteta optimalana za takav zahvat?
Unaprijed havala na odgovoru.

Dinko Tončić, dr. med.

19.11.2008. 10:00

Poštovana, na žalost u okviru naše poliklinike ne izvodimo korekcije ovakvih deformacija. Rekonstrukcija ovakve uške obično ide u nekoliko faza i nije jednostavna. Rezultati također nisu idealni, ali ovise u mnogočemu o težini mikrotije. Svakako bih savjetovao da se pokuša sa korekcijom uški do polaska u školu, a s obzirom da su zvukovodi prohodni i da djevojčica dobro čuje - nema žurbe, odnosno, možete se dobro raspitati u vezi operatera i pričekati do pete ili šeste godine, kada bi bilo optimalno vijeme za rješavanje problema, jer će tada uška doseći već 90% svoje konačne veličine, pa će je biti i lakše korigirati. Možete se probati obratiti dr. Ivkiću na ORL KB "Sestara milosrdnica".