Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


operacija nosa


Autor Poruka

brineta89

28.01.2011. 00:05

Poštovani !
Imam 21god.oduvijek sam htjela promjeniti svoj izgled nosa jer imam grbicu na njemu i vrh nosa mi je špicast.
U posljednje vrijeme osjetim da me unutra boli i to većinom lijeva str.u nosu ponekad pomislim da imam neku čvimbicu ali ne,to je vrlo neugodan osijećaj.
Na sam dodir nosa osjeti se pod prstima da mi je lijava str nosa deblja od desne,na očigled se to nevidi ali dodirom se osjeti.Pa sam pomislila da je to možda nešto i genetski,jer moj otac je također sa dvadeset i nešto godina operirao nos,maknuli su mu tu grbicu i kaže da je imao polipe.Pa dali je moguće da i ja to imam?
Te me zanima pošto trenutno nisam u mogućnosti za privatne poliklinike,dali je ikako moguće operaciju izvesti u bolnici?Verujem da je,ali me uz to zanima pored tih zdravstvenih tegoba ako bi me i operirali u bolnici dali mogu tražiti onako "usput" cjelokupnu promjenu (oblik i veličnu nosa) ?
Hvala

Dinko Tončić, dr. med.

10.02.2011. 00:30

Poštovana, "grbica" je jedna o najčešćih deformacija na nosu koja se rutinskim zahvatom može vrlo uspješno ukloniti. Rezultat ovakve korekcije u rukama iskusnog kirurga može biti izuzetno efektan, a ona će profil ženskog lica učiniti nježnijim i ženstvenijim. Što se tiče ostalih problema koje navodite, bez pregleda bi bilo nezahvalno davati konkretne procjene i prijedloge. Također, što se tiče operacije na bolnicama, koliko smo upoznati , zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove estetskih operacija.