Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ožiljak


Autor Poruka

i n g @

11.06.2010. 22:15

Poštovani!
Imam 25 godina a sa 4 godine sam "zaradila" ožiljak na bradi, padom na staklenu flašu..nakon čega je ostao popriličan vertikalan ožiljak, duž cijele brade, koji se ničim ne može prekrtiti što me jako iritira pa me zanima da li se nešto po tom pitanju može uraditi..Savjetovala sam se već s nekim pl. hirurzima koji su mi rekli da ne može zbog starosti ožiljka...
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Dinko Tončić, dr. med.

17.06.2010. 23:55

Poštovana, kod korekcija ožiljaka uvijek naglašavamo da se oni mogu u određenoj mjeri ublažiti, ali se nikada ne mogu u potpunosti ukloniti.
Ožiljak se može tretirati kirurškim putem, znači da se izreže, a rana se sašije vrlo tankim koncem po načelima estetske kirurgije.
Druga mogućnost je da se on mehanički "pobrusi" te da se tako njegovi rubovi ublaže ( ukoliko je iznad razine kože ).
Da li i koja bi metoda došla u obzir u Vašem slučaju, mogli bismo utvrditi jedino tijekom pregleda i konzultacija u okviru naše Poliklinike ( info@toncic.net ) .

mgame

11.08.2010. 12:35

Poštovani doktore,

Imam pitanje u vezi svog ožiljka od uklanjanja madeža. Madež je uklonjen u 10.mj 2009. godine, sa područja prsnog koša, točnije malo ispod ključne kosti.
Madeži koji su mi uklonjeni sa glave, nisu ostavili ožiljak i dapače skoro se ni ne vide, no na području ovog ožiljka je veće, kao napuhnuto područje koje bih voljela ukloniti.
Zanima me na koji način bi se to moglo napraviti tj. da li bi se moglo ponovno razrezati te bolje zašiti, kao ovi madeži koje sam imala na glavi.
Također me zanima kolika bi bila cijena takvog zahvata.

Unaprijed Hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

25.08.2010. 00:55

Radi se o tome da se ožiljak koji Vas muči nalazi u regiji koja je izrazito sklona stvaranju tzv. hipertrofičnih ožiljaka ili keloida. Ovakva vrsta ožiljaka najbolje reagira na tretman posebnim kortikosteroidnim injekcijama koje je potrebno ponavljati i do nekoliko puta s razmakom od tri tjedna do mjesec dana. Cijena jednog ovakvog tretmana iznosi 500 kuna u okviru naše Poliklinike (Poliklinika Dr. Tončić - Zagreb , www.toncic.net ). U vezi detalja nam se možete obratiti i direktno na info@toncic.net .

mare015

07.03.2013. 14:45

Poštovani!
Zanima me nakon koliko vremena od skidanja šavova mogu početi sa mazanjem ožiljka? Koji gel/kremu preporučujete da bi se najbolje popunilo udubljenje i da li preporučujete mazanje kantarionom ili nekim sličnim prirodnim proizvodima u nekoj od faza saniranja ožiljka?
Koliko dugo mazati i do kad je potrebno strogo izbjegavati izlaganje ožiljka suncu ?
Ožiljak ( sad još s koncima) se nalazi na čelu.
lp

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 14:10

Poštovani, u okviru naše Poliklinike ne preporučamo tretiranje ožiljaka nikakvim posebnim preparatima , jer nismo primijetili nikakvu prednost kod ožiljaka koji su tretirani kremama i drugim pripravcima u odnosu na one koji cijele bez tretmana. Također, direktnu izloženost ožiljka suncu bi trebalo svakako izbjegavati dok je ožiljak crven i dok ne izblijedi u potpunosti, a najmanje pola godine do godinu dana.