Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


OŽILJCI


Autor Poruka

MARICA

06.01.2008. 12:03

Imam jedan problem. Imala sam velike znamenke na leđima i koje su mi smetale i savjetovano mi je da ih odstranim. To sam i napravila pod lokalnom anestezijom kod kirurga. Poslije operacije su mi ostali veliki i debeli ožiljci na vidljivim mjestima i to sad jako ružno izgleda. Pitanje je dali bi to plastična kirurgija mogla ispraviti i koliko bi to koštalo , pošto imam 8 komada ožiljaka

Dinko Tončić, dr. med.

07.01.2008. 10:45

Postovana gdjo Marice, kao prvo treba istaknuti jednu cinjenicu; koliko god i kako god oziljke tretirali nikada ih necemo moci u potpunosti odstraniti, vec cemo ih moci jedino umanjiti. U kojem postotku ce oni biti manje upadljivi tesko je reci, jer to ovisi o izgledu samog oziljka, o metodi koju primijenjujemo, o reakciji Vase koze te jos o nizu drugih faktora. Oziljci se mogu tretirati na nekoliko nacina: kirurskim izrezivanjem te sivanjem i rekonstrukcijom prema nacelima estetske kirurgije, zatim mehanickom dermoabrazijom odnosno mehanickim brusenjem koze te laserskom abrazijom. Metoda koja bi u Vasem slucaju bila najprikladnija bi se mogla odrediti tek nakon pregleda i konzultacija. Kao sto sam na pocetku spomenuo, pitanje je koliki stupanj poboljsanja se moze ocekivati nakon tretmana oziljka bilo kojom od ove tri metode.