Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smanjenje usana povečanih hijaluronom


Autor Poruka

anelejs

04.06.2014. 00:35

Poštovani,

Prije 6 dana sam radila povećanje usana hijaluronskom kiselinom. Namjera mi je bila podići uglove usana, nažalost kompletno mi je izmjenjen izgled usana na način kojim nisam zadovoljna. Usne su mi sada prevelike (u gornju i donju usnu cc 2 ml Princess filera) i dr mi je rekla da se to može rastopiti ubrizgavanjem određenih enzima. Htjela bih čuti Vaše mišljenje o tome, da li smatrate da se usne mogu vratiti u prvobitno stanje i da li enzimi nose sa sobom određeni rizik (jako sam zabrinuta da dodatno ne pogoršam stanje jer bi svaka greška bila očigledna budući da se radi o licu.)dr mi je sugerisala da se enzim smije unijeti 7 dana nakon intervencije. Takođe, usne su mi sada nakon 6 dana crvene i tvrde, da li je to reakcija na hijeluron (dr mi sugerisala da koristim lioton 1000 gel z smanjenja otoka koji mi nije puno pomogao, a sama sam se odlučila za dermodrin koji je čini mi se mnogo više učinkovit. Puno bi mi značilo da dobijem Vaš odgovor jer uprkos brojnim pokušajima nisam uspjela stupiti u kontakt sa nijednim drugim ljekarom,osim sa pomenutom dr koja je radila intervenciju, i stoga bi značiočuto mišjenje drugih stručnih lica.Hvala Vam najljepše.Sdačan pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 00:35

Poštovana, pošto se radi o specifičnom problemu najbolje će ipak biti da kontaktirate doktoricu koja je izvodila tretman hijaluronskom kiselinom. Točno je da postoji enzim : hijaluronidaza koji se koristi za korekcije u ovakvim slučajevima , no svakako bih preporučio pričekati neko vrijeme kako bi oteklina splasnula kako bi se dobila što vjernija situacija i konačan rezultat i da se tek na temelju toga napravi procjena i donese odluka za daljnje postupanje. U svakom slučaju, bez obzira ne sve okolnosti, radi se o sredstvu koje se nakon nekog vremena u organizmu razgrađuje i ne ostavlja trajne posljedice, što je velika prednost modernih filera baziranih na hijaluronskoj kiselini . Baš radi ovakvih situacija su ova sredstva danas definitivno metoda prvog izbora za povećanje usana i korekcije bora na licu.